Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος ακούστηκε να αναστενάζει μπροστά σε οικείους του, λέγοντας «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά από τη μακρά και σκληρή προεκλογική εκστρατεία. Μάλιστα, φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα».

Μπορεί ο Μακρόν να επανεξελέγη πρόεδρος τον Απρίλιο, ωστόσο, η πολιτική σκηνή της Γαλλίας μοιάζει με τεντωμένο σκηνή, καθώς αντιμετωπίζει την προοπτική να ηγηθεί μιας χώρας που είναι όλο και πιο διχασμένη.

Ο Μακρόν, αν και βγήκε πρώτος, γεύτηκε την πίκρα στις βουλευτικές εκλογές, καθώς είδε ψηφοφόρους του να στρέφονται προς την Λεπέν και την αριστερή συμμαχία Nupes.

Η γαλλική εφημερίδα Le Point ανέφερε ότι ο Μακρόν έχασε την «ενέργειά του, το νεύρο του και τη διαύγειά του», σημειώνοντας ότι έχει «μετεκλογική κατάθλιψη».

Από την πλευρά της η αριστερή γαλλική εφημερίδα L’Obs έγραψε: «Ο Δίας γονάτισε» αναφερόμενη στο αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν.

Σύμφωνα με τους Times, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε για τον Εμανουέλ Μακρόν πως «είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει».

«Δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια», είπε ένας υπουργός στη Le Monde, προσθέτοντας πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».