Η Ρωσία δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εξέγερση της Wagner και τις πιθανές επιπτώσεις της στις διαδικασίες στη χώρα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή.

«Ξέρετε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε τίποτα σε κανέναν, ενεργούμε με διαφάνεια, ο πρόεδρος μίλησε για το θέμα αυτό, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας μίλησαν για το θέμα αυτό. Αν κάποιος στη Δύση έχει αμφιβολίες, λοιπόν, αυτά είναι δικά σας προβλήματα», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η κατάσταση στη Ρωσία είναι σταθερή. «Η Ρωσία πάντα ξεπερνούσε τα όποια προβλήματα. Αυτό που συνέβη είναι πιο δυνατό από ένα απλό πρόβλημα, όμως βγήκαμε πιο δυνατοί», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε, τονίζοντας πως δεν βλέπει κανένα λόγο να παραταθεί η συμφωνία για τα σιτηρά. «Δεν βλέπω ποια επιχειρήματα έχουν εκείνοι που θα ήθελαν να συνεχίσουν αυτή την πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα, διότι, όπως είπα, έχει γίνει εδώ και καιρό μια καθαρά εμπορική κατάσταση όσον αφορά τα ουκρανικά σιτηρά» δήλωσε.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Δύση ψάχνει ένα «πάγωμα» των εχθροπραξιών, για να κερδίσει χρόνο και να ενισχύσει το Κίεβο με περισσότερα όπλα. Παράλληλα, ανέφερε πως τα παιδιά Ουκρανών που έχουν μεταφερθεί από την Ουκρανία στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, έχουν «κάθε δικαίωμα να επιστρέψουμν στους δικούς τους ανθρώπους».

Ρωσία – Moscow Times: Συνελήφθη ο στρατηγός Σουροβίκιν, «γνώριζε για τον Πριγκόζιν»

 

Διαβάστε περισσότερα