Σοβαρό αντικείμενο ελέγχου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει αποτελέσει ο δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρίας Τσάλλα» που απασχόλησε το πανελλήνιο πριν μήνες και ο οποίος είναι και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Μέρα 25.

Ο συγκεκριμένος ήταν ο δικηγόρος ο οποίος βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο Irina Alexandrovna Smireva, ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα», να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου και στην συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήξερε και δεν θυμόταν την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η έρευνα φαίνεται ότι έχει φέρει στην επιφάνεια ένα κύκλωμα δικηγόρων και δημόσιων λειτουργών το οποίο φαίνεται να δρούσε σε πανελλαδικό χώρο και «βάφτιζε» ομογενείς, δίνοντας ταυτότητα και διαβατήριο σε άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται, μεταξύ των άλλων, όχι μόνο να βοήθησε την Ρωσίδα πράκτορα με την εγγραφή της στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου, αλλά και να εκπροσωπεί εταιρείες ρωσικών συμφερόντων που ενδέχεται να σχετίζονται με την Ρωσίδα πράκτορα.

Αντικείμενο ελέγχου αποτέλεσαν και τα συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ήδη έχουν ανοιχθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και χορηγίες που εμφανίζονται να δίνει προς πολιτικό κόμμα.

Η έρευνα αναμένει και στοιχεία από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και άλλων χωρών, και δείχνει ότι θα έχει και άλλες πτυχές.

Διαβάστε περισσότερα