Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Πιερλουίτζι Πιτσαμπάλα δήλωσε πως η Γάζα αποτέλεσε την καρδιά της παπικής θητείας του Φραγκίσκου.
«Ήταν πολύ συνδεδεμένος με την καθολική ενορία της Γάζας. Για μια μακρά περίοδο τηλεφωνούσε στα μέλη της κάθε βράδυ, στις επτα», πρόσθεσε ο Πιτσαμπάλα για τον εκλιπόντα Ποντίφικα.
«Εργαζόταν για την δικαιοσύνη, χωρίς να αναμειγνύεται στην σύρραξη», είπε ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ο οποίος θεωρείται ένα από τα» φαβορί», ως διάδοχος του Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έδωσε εντολή στις πρεσβείες του ανά τον κόσμο, να κατεβάσουν από το διαδίκτυο τα μηνύματα συλλυπητηρίων που είχαν αναρτήσει για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου.
Διαβάστε ακόμη:
- O Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός ήταν υποχρέωση και όχι «καπρίτσιο» της Ελλάδας
- Ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε κι αφήνει τεράστιο κενό – Ποιος θα είναι ο επόμενος;
- «Ακονίζουν τα μαχαίρια» στη Ν.Δ. με αφορμή τις διατάξεις για τις παρένθετες μητέρες
- Σημαντικές αλλαγές στις πρεσβείες της χώρας – Εντύπωση προκαλεί η αλλαγή στη Ουάσιγκτον