Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, το πρόσωπο των ημερών, σχολίασε την επίθεση μιας ομάδας 6 ατόμων, από το Πακιστάν, σε νεαρή λουόμενη.

«Η εγκληματική ενέργεια έξι Πακιστανών χτες το απόγευμα που προσπάθησαν να βιάσουν μια 25χρονη Ελληνίδα που είχε πάει για μπάνιο στην Αγία Μαρίνα δείχνει ξεκάθαρα πως κάποιοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ενσωματωθούν. Η Δανία δείχνει το δρόμο», αναφέρει στη δημοσίευσή της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία αναζητά τους άλλους τέσσερις δράστες

Σημειώνεται πως την Τρίτη δικάζονται από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 2 αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση 6 ανδρών σε βάρος 26χρονης στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της απλής συνέργειας σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν και δεν της επιτέθηκαν, ούτε ήταν αυτοί που τη βιντεοσκόπησαν. Μέχρι να δικαστούν, κρατούνται. Προς το παρόν η αστυνομία αναζητά τους άλλους τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με την 26χρονη, οι έξι άνδρες της επιτέθηκαν ενώ περίμενε τον σύζυγο της έξω από την πλαζ, σκίζοντας την μπλούζα της, ενώ βιντεοσκοπούσαν τς πράξεις τους, τις οποίες μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε η Δανία

Η Βουλή της Δανίας ενέκρινε πριν από τέσσερις ημέρες, νόμο που δίνει τη δυνατότητα στη σκανδιναβική χώρα να επανεγκαθιστά αιτούντες άσυλο σε χώρες εκτός Ευρώπης, αψηφώντας τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει τα σχέδιά της που απηύθυναν ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, που φοβούνται μια υποβάθμιση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Η κίνηση να περάσει το νομοσχέδιο, με 70 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 24 κατά, έρχεται προφανώς σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδιαμορφώσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση και το άσυλο, ένα εξαιρετικά διχαστικό θέμα εντός της ΕΕ. Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στη Δανία να μεταφέρει πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της σε κέντρα ασύλου σε μια άλλη χώρα, πιθανόν εκτός Ευρώπης, όπου οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο θα επανεξετάζονται και εκείνοι πιθανόν θα αποκτούν προστασία σε εκείνη τη χώρα.