Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας στο Λας Βέγκας δήλωσαν ότι τα μέλη που εργάζονται στο MGM Resorts ψήφισαν για την επικύρωση μιας νέας πενταετούς σύμβασης που καλύπτει περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους.

Η επικύρωση έρχεται μια ημέρα αφότου χιλιάδες εργαζόμενοι επικύρωσαν αντίστοιχη σύμβαση με την αντίπαλη Caesars Entertainment.

«Χιλιάδες μέλη του συνδικάτου που εργάζονται στα MGM Resorts ψήφισαν κατά 99% ναι για να επικυρώσουν τη νέα 5ετή σύμβασή τους με την MGM», ανέφερε το Culinary Workers Union σε μια ανάρτηση στο X, (πρώην Twitter).

Τα συνδικάτα νωρίτερα αυτό το μήνα κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία με την MGM Resorts για ένα νέο συμβόλαιο που αποτρέπει μια απεργία η οποία θα απειλήσει να κλείσει το Las Vegas Strip.

Τα συνδικάτα του Λας Βέγκας, που θεωρούνται από τα πιο ισχυρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπραγματεύτηκαν επιτυχώς τον υποχρεωτικό καθημερινό καθαρισμό των δωματίων και την αυξημένη προστασία ασφαλείας για τους εργαζομένους νωρίτερα αυτόν τον μήνα ως μέρος της δοκιμαστικής συμφωνίας.

Τα συνδικάτα σε όλους τους κλάδους πιέζουν τους εργοδότες για καλύτερες αμοιβές και επιδόματα, ενισχύονται από την έλλειψη εργαζομένων. Οι φορείς εκμετάλλευσης θερέτρου καζίνο έχουν κερδίσει κέρδη ρεκόρ από τη σταθερή ανάκαμψη μετά την πανδημία στον τουρισμό του Λας Βέγκας.

Οι εργαζόμενοι της MGM στο Ντιτρόιτ απεργούν από τα μέσα Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν μια δοκιμαστική πενταετή σύμβαση εργασίας τη Δευτέρα και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την μακρόμηνη απεργία τους.

Διαβάστε ακόμη: