Πρώτο θέμα στον διεθνή τύπο είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης η σφοδρή σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από την απίστευτη αυτή τραγωδία ανέρχονται στους 32, μέχρι στιγμής.

Όπως μεταδίδει το Mega, δεν υπάρχει διεθνές δίκτυο που να μην αναφέρεται σε αυτή την καταστροφή. Όλα τα άρθρα ανανεώνονται συνεχώς αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, τους τραυματίες αλλά και το τι συνέβη. Το BBC μάλιστα, κάνει λόγο για σφαγή.

Λάρισα: Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ στον κόσμο

BBC

CNN

Guardian

Sun

Λάρισα: Πώς συνέβη η τραγωδία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τη σφοδρή φονική σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με 348 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Τα άτομα που βρίσκονταν στα πρώτα βαγόνια βρήκαν ακαριαίο θάνατο καθώς η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.

Δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο ενώ πέρα από τους πολλούς τραυματίες και νεκρούς, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η κυβέρνηση και κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, ενώ ανοίγουν εκτάκτως νοσοκομεία της περιοχής για να δεχθούν τους τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα