«Ήχησε» ξανά το «112» λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) σε έξι περιοχές της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας.
Ειδικότερα, το «112» καλεί τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Την ίδια ώρα, βυθισμένες κάτω από το νερό παραμένουν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, στη Θεσσαλία. Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Συναγερμός για μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα
Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα στην περιοχή όταν παρατηρήθηκε μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα που βρίσκεται κοντά στις εργατατικές κατοικίες.

Ως αποτέλεσμα άμεσα κρίθηκε επικίνδυνη και αποκλείστηκε. Ήδη στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη στατικότητα της γέφυρας, για την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Μετά την υπερχείλιση του Πηνειού, το νερό έχει μπει στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα. Πρόκειται για το σημείο όπου φτάνουν οι βάρκες της ΕΜΑΚ που μεταφέρουν τους κατοίκους από τις εργατικές κατοικίες.

Διαβάστε ακόμη: