Ένας νεαρός 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά ανήμερα των Θεοφανείων στη Λαμία, καθώς βούτηξε για τον σταυρό στα Θεοφάνια. Ο αγιασμός των υδάτων έκρυβε μια επικίνδυνη παγίδα για έναν από τους βουτηχτές στη Σκάλα Θεολόγου.

Ο 22χρονος έπεσε από την εξέδρα ύψους δύο μέτρων με το κεφάλι, σε σημείο που η στάθμη του νερού δεν ξεπερνά το μισό μέτρο. Λίγο αργότερα σηκώθηκε, κρατώντας τα δυο του χέρια και δείχνοντας εμφανώς ότι υποφέρει από τον πόνο.

Σε βίντεο φαίνεται ο 22χρονος, να φιλάει το σταυρό και αμέσως μετά να χάνει τις αισθήσεις του μέσα στο νερό. Με τη βοήθεια όσων έπαιρναν μέρος στην τελετή, ο νεαρός ανασύρθηκε στην παραλία και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το χρονικό του τραυματισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός που έχει καταγωγή από τη Μαλεσίνα και διαμένει στην Αττική, θέλησε κι εκείνος να βουτήξει από την προβλήτα που βρίσκεται στην παραλία σε ύψος 2 περίπου μέτρων από το νερό. Η στάθμη του νερού ήταν περίπου μισό μέτρο με αποτέλεσμα όταν βούτηξε να χτυπήσει στα χέρια και το κεφάλι.

Με τη βοήθεια των υπολοίπων που έπαιρναν μέρος στην τελετή, ανασύρθηκε στην παραλία και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι του Θεολόγου ανέφεραν ότι καθυστέρησε να φτάσει, καθώς το ασθενοφόρο της Αταλάντης ήταν απασχολημένο σε διακομιδή και έπρεπε να έρθει άλλο από Καμένα Βούρλα.

Τελικά με αρκετή ώρα καθυστέρηση ο νεαρός έφτασε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου διαπιστώθηκαν δύο κατάγματα στους αγκώνες και χτύπημα στον αυχένα και κρίθηκε η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα και με τους κατοίκους, ανέδειξε και το πρόβλημα κάλυψης μιας μεγάλης περιοχής όπως η Λοκρίδα με ασθενοφόρα, καθώς ένα μόνο πλήρωμα προσπαθεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους. Και ειδικά τέτοιες ημέρες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε ακόμη: