Ο ΟΦΗ πήρε «χρυσή» νίκη στη Λαμία και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Κρήτης μεταμορφωμένη προς το καλύτερο από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο ο Νίκος Νιόπλιας πέτυχε το στόχο της αφού με το τρίποντο αυτό και σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας στο Βόλο, αποφεύγει και τα μπαράζ και είναι αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στο 5’ να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ  του Σακόρ  από το ύψος της περιοχής (0-1).

Η Λαμία στο 14’ και στο 17’  είχε δυο τεράστιες ευκαιρίες, με τον Γκαζαριάν και τον Τζανετόπουλο να σημαδεύουν το δοκάρι. Στο 14′ ο Βούρος έκανε μεγάλο λάθος, ο Γκαζαριάν πήρε την μπάλα και με τον Βάτερμαν εκτός εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 17′ ο Τζανετόπουλος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.

Στο 29ο λεπτό, ο Γιάννου βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, έπειτα από την ασίστ του Ντε Γκούζμαν όμως απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Λαμίας.

Η Λαμία είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους στον ΟΦΗ, ο οποίος αμυνόταν και διαχειριζόταν το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ όμως κατάφερε σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις να διπλασιάσει τα τέρματα του και να σώσει τη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, στο 81′, ο Σαρδινέρο βρήκε τον Ντε Γκουζμάν σε αντεπίθεση, ο Ολλανδός πλάσαρε τον Επασί και έγραψε το 0-2. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, ωστόσο το γκολ μέτρησε.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος(67′ Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης(79′ Πίτι), Παλαβαντισβίλι(46′ Μπεχαράνο), Ντέλετιτς, Βασιλακάκης(46′ Τιρόνε), Γκαζαριάν(46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης(86′ Λυμπεράκης), Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ(90′ Oυές), Ντε Γκουζμάν(90′ Μπαλογιάννης), Γιάννου(62′ Νέιρα), Σαρδινέρο(86′ Στάρτζεον).                     

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.