Γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον «κακό του δαίμονα», τη Λαμία. Η ομάδα του Μπόλονι δεν ήταν σε καλή μέρα και παρότι πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων που με πρωταγωνιστή τον Επασί πήραν ισοπαλία 0-0.

Η Λαμία διαμαρτύρεται για πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καραμάνος έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σένκεφελεντ αλλά Τζήλος και VAR έδειξαν «παίζετε», προφανώς θεωρώντας το ακούσιο λόγω της κοντινής απόστασης!

Έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον δεύτερο Άρη ο Παναθηναϊκός, πλέον είναι στο -4 αλλά και μόλις στο +2 από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης! Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι που δεν χάνει η Λαμία, έφτασε τους 11 βαθμούς και δείχνει πως έχει πολλές πλέον ελπίδες με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο ώστε να σώσει την παρτίδα.

Με τελική για τον Παναθηναϊκό στο 4′ ξεκίνησε το ματς, όταν ο Αϊτόρ έκλεισε προς τα μέσα και έπιασε το σουτ αλλά ο Επασί είχε καλή θέση. Δευτερόλεπτα μετά ο Αραμπούλι αποχώρησε από το ματς λόγω προβλήματος στον δεξιό προσαγωγό δίνοντας τη θέση του στον Καραμάνο, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στη διάταξη των φιλοξενούμενων.

Ο Βιγιαφάνες είχε… βραχυκυκλώσει στον άξονα από τα χαφ της Λαμίας και δεν έβρισκε χώρους, οι Ιωαννίδης και Καμπετσής δεν ήταν το ίδιο καλοί με άλλα ματς και ο μόνος ποδοσφαιριστής που ήταν επικίνδυνος και δραστήριος ήταν ο Αϊτόρ που είχε και την δεύτερη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Επασί να μπλοκάρει και πάλι. Η Λαμία ήταν άριστα στημένη στο γήπεδο, έπαιζε αρκετά αμυντικά μεν αλλά έπαιρνε αυτό που ήθελε. Και κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο μηδέν μέχρι την ανάπαυλα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα… εύκολο 0-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με… φόρα, ο Ιωαννίδης όμως μετά το γύρισμα του Βιγιαφάνες δεν βρήκε εστία (46′) αλλά αντίπαλο και με τον Επασί εξουδετερωμένο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρόμανιτς ταλαιπώρησε δύο αντιπάλους και γύρισε στον Ντέλετιτς, το μονοκόμματο σουτ του οποίου βρήκε στην προβολή του Χατζηθεοδωρίδη και πέρασε δίπλα από την εστία. Λίγο αργότερα η Λαμία προσπάθησε να χτυπήσει εκ νέου στην κόντρα, ο Ρόμανιτς όμως έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ.

Στο 65′ ο Καρλίτος πέρασε κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, αλλά ο Επασί «έβγαλε» εντυπωσιακά το σουτ του Ισπανού, με τον ίδιο να κάνει λίγο αργότερα κακό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη! Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα, πίεζε αλλά και πάλι δεν τα έβγαζε… πέρα απέναντι στον Επασί, ο οποίος έκανε νέα διπλή μεγάλη επέμβαση νικώντας πρώτα εξ επαφής τον Αϊτόρ και στα «καπάκια» τον Μακέντα!

Η Λαμία ήταν αυτή που πάτησε τελευταία φορά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Καραμάνο να κάνει το γύρισμα (90’+2′), την μπάλα να σταματάει στο δεξί χέρι του Σένκεφελντ αλλά Τζήλος και VAR έδειξαν «παίζετε», προφανώς θεωρώντας πως ήταν ακούσιο για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το φινάλε.

Ο Θανάσης Τζήλος δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για 90 λεπτά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Σένκεφελντ στο γύρισμα του Καραμάνου, ο Τζήλος και το VAR έδειξαν «παίζετε». Η απόσταση είναι κοντινή μεν και μπορεί να θεωρηθεί ακούσιο, από την άλλη μεριά οι αμυντικοί σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχουν τα χέρια κολλημένα πίσω στην πλάτη τους.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αγιούμπ), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (82’ Εμαννουηλίδης), Βιγιαφάνιες (58’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής (67’ Μακέντα), Ιωαννίδης (58’ Καρλίτος).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος, Σαραμαντάς, Μπιάρνασον, Τζανδάρης, Βασιλακάκης (60’ Τιρόνε – 68’ Γκούγκα), Ντέλετιτς (61’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (7’ Καραμάνος).