Ακραίες καταστάσεις έζησαν όσοι βρίσκονταν χθες (12/08) στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ένας 44άχρονος αστυνομικός, υιός ενός εκ των ασθενών που νοσηλεύονταν στον πέμπτο όροφο (στην Παθολογική Κλινική), επιτέθηκε και τραυμάτισε νοσηλεύτριες, «εξαπέλυσε» απειλές κατά… πάντων (πολιτικών προσώπων και μη), ενώ προσπάθησε να κλείσει και τις πόρτες της κλινικής!

Ο 44άχρονος, ο οποίος κατάγεται από τη Λαμία, υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής και μετά τη σύλληψή του από συναδέλφους, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ συγγενικά του πρόσωπα ζήτησαν να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και διατάραξη οικιακής ειρήνης, με τις δύο τραυματισμένες νοσηλεύτριες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα, έχοντας υποστεί σοκ. Το νοσοκομείο θα υποβάλλει μήνυση εναντίον του.

Το χρονικό

Ο… χαμός άρχισε λίγο πριν από τις 23:00 το βράδυ, όταν συνοδός ασθενούς ενημέρωσε τις νοσηλεύτριες υπηρεσίας πως άλλος, έχει βγει στο μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου και βρίζει, σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Μόλις μετέβησαν εκεί, ο 44άχρονος τούς επιτέθηκε λεκτικά και μάλιστα, απείλησε ότι θα βάλει φωτιά στο νοσοκομείο και θα κάψει όλη τη Λαμία! Κατόπιν και συνεχίζοντας να φωνάζει, ζήτησε να αλλαχθεί ο ουροσυλλέκτης του πατέρα του, ο οποίος νοσηλευόταν στην Παθολογική.

Όταν μία από τις νοσηλεύτριες τού ζήτησε να μη φωνάζει, της πέταξε στο πρόσωπο έναν φάκελο με έγγραφα που είχε και ούρλιαζε πως θα τους σκοτώσει όλους, προχωρώντας και κλείνοντας τις πόρτες της κλινικής, με τους παρευρισκόμενους να κοιτούν έντρομοι τα όσα διαδραματίζονταν.

Η νοσηλεύτρια άνοιξε την πόρτα, με τον 44άχρονο να ξεφεύγει και να της επιτίθεται βίαια, χτυπώντας τη στο πρόσωπο. Της έβγαλε την προστατευτική μάσκα και της έσπασε τα γυαλιά, ενώ την έριξε κάτω και την κλωτσούσε με μανία! Η δεύτερη νοσηλεύτρια που ήταν παρούσα, παρενέβη, αλλά δέχθηκε και εκείνη την οργή του αστυνομικού, που την κλώτσησε στην κοιλιά και το πόδι.

Στη συνέχεια, ο 44άχρονος κλείστηκε στο μπαλκόνι και παρέμεινε σε κατάσταση αμόκ, με τους αστυνομικούς να τον συλλαμβάνουν και να τον απομακρύνουν από το σημείο, ύστερα από αρκετή ώρα.