Στην αναβάθμιση της τιμή στόχου της Lamda Development προχώρησε η Euroxx, στα 14 από 11 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «overweight».

Το συνολικό περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 90% από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή. Οι αναλυτες τονίζουν ότι η ενοποίηση της Ελληνικόν το πρώτο εξάμηνο αύξησε την καθαρή τρέχουσα αξία κατά 26% στα 1,39 δισ. ευρώ τη στιγμή που τα συμβόλαια προ-πωλήσεων ακινήτων στο μεγάλο project υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις.

H επένδυση της Lamda στο Ελληνικό

Μια πρόσθετη αύξηση €0,75 δισ. της καθαρής τρέχουσας αξίας (4,2 ευρώ ανά μετοχή) θα προέλθει από τη 2η φάση των έργων της Ελληνικόν.

Η Εuroxx  αποτιμά την υπάρχουσα δραστηριότητα της Lamda Development στο 1,191 εκατ. ευρώ έναντι τρέχουσας αγοραίας κεφαλαιοποίησης στο 1,304 εκατ. ευρώ. Αυτό υποδεικνύει για την Euroxx ότι το Ελληνικό προσφέρεται κοντά στο κόστος.

Σύμφωνα με την Euroxx, η Lamda προσφέρει σημαντική ευκαιρία αύξησης της καθαρής τρέχουσας αξίας (NAV). Ειδικότερα, εκτιμά το περιθώριο ανόδου του NAV στο 78% εντός του χρονικού ορίζοντα του project του Ελληνικού.