Η παροιμιώδης έκφραση «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», απορρέει σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση, στην ενστικτώδη κίνηση του λαγού να κουνήσει, ενίοτε με τα μεγάλα του αυτιά, τη φτέρη! Οπότε ο κυνηγός στρέφει το δίκαννο προς την φτέρη, πυροβολεί και ξέρει σίγουρα ότι κάποιος λαγός κρυβόταν από πίσω της!

Μια κίνηση λοιπόν, αρκεί για να προδώσει τον λαγό!

Βεβαίως η ιστορία έχει καταδείξει πως υπάρχουν ορισμένοι που αυτοπροσδιορίζονται ως λαγοί!!! Για παράδειγμα ο Ιβάν Σαββίδης όταν το 2016 εξήλθε από την μάχη των τηλεοπτικών αδειών και δήλωσε πως έπραξε το καθήκον του απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήταν άλλο από το να ανεβάσει το τίμημα!!!

Εσχάτως υπάρχει κάποιος ακόμη που καυχάται στους στενούς συνεργάτες του ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού!

Ο λόγος για τον τεχνοκράτη – διαχειριστή- fund manager Νίκο Σταθόπουλο, partner του private equity BC Partners που με τη σειρά της ελέγχει την United media που απέκτησε τα δάνεια και τον έλεγχο της Forthnet στην Ελλάδα!

Ο Νίκος Σταθόπουλος λοιπόν, προφανώς για να μειώσει και να υποτιμήσει την επιτυχία του Μ. Τσαμάζ, δηλώνει ότι μολονότι έχασε, χτύπησε πολύ ψηλά, πέρα από τα συνήθη οικονομικά δεδομένα, τα δικαιώματα του Champions league για τα επόμενα τρία χρόνια. Και υπονοεί ότι η νίκη την οποία πέτυχε η Cosmote επί της Nova ήταν Πύρρειος, καθώς ο Τσαμάζ με την οικονομική του προσφορά μάτωσε…

Αυτοπροσδιορίζεται επομένως ως λαγός ο Ν. Σταθόπουλος! Μόνο που οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα από το παρελθόν εύκολα ανασύρουν στη μνήμη τους την χρονική συγκυρία εκείνη, τον Ιανουάριο 2006, κατά την οποία η BC Partners με εκπρόσωπο της τον Ν. Σταθόπουλο μπήκε σφήνα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Wind και InfoQuest για την εξαγορά της Q- Telecom με αποτέλεσμα να ανεβάσει υπέρμετρα το τίμημα και εντέλει η Wind, την οποία είχαν αποκτήσει τα private equity funds Apax και Texas Pacific Group, από 100 εκατ ευρώ αρχικής προσφοράς να καταβάλει στο τέλος 360 εκατ. ευρώ στον Θ. Φέσσα, ιδιοκτήτη της Quest γνωστό στην αγορά και ως Βαψομαλλιά!!!

Συμπερασματικά επομένως προκύπτει πως στην προκειμένη περίπτωση ο λαγός, δεν κούνησε τη φτέρη μόνο μια φορά, αλλά δύο!

Και εδώ συνάδει μια ακόμη σοφή λαϊκή ρήση: Το δις εξαμαρτείν , ουκ ανδρός σοφού!!!