Ακρως αρνητική απέναντι στα κρυπτονομίσματα είναι η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δεν δίστασε να δηλώσει ότι «δεν έχουν καμία αξία», καθώς προάγουν μόνο την κερδοσκοπία και είναι επικίνδυνα».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε δε ότι θα πρέπει να τεθούν σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε να αποφευχθεί η κερδοσκοπία και να μην χαθούν οι αποταμιεύσεις μίας ζωής.

Μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση, η Λαγκάρντ είπε ότι ανησυχεί που ο «κόσμος δεν έχει καταλάβει τους κινδύνους, που θα χάσει όλα του τα χρήματα και που θα απογοητευθεί τρομερά». Η ίδια όπως είπε δεν έχει επενδύσει ποτέ σε κρυπτονομίσματα αν και ο γιος της στάθηκε πολύ τυχερός όταν το τόλμησε, παρά τις προσπάθειες της να τον αποτρέψει.

Στον αντίποδα των κρυπτονομισμάτων η Λαγκάρντ έθεσε το ψηφιακό ευρώ το οποίο όπως είπε, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα καθώς θα εκδίδεται από την ΕΚΤ. Μάλιστα ο στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

«Η δική μου ταπεινή εκτίμηση είναι ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν καμία αξία, στηρίζονται στο πουθενά και δεν υπάρχει στον χώρο αυτό κάποιο ενεργητικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Την ημέρα που θα έχουμε ένα ψηφιακό νόμισμα από την κεντρική τράπεζα, το ψηφιακό ευρώ, θα μπορώ να το εγγυηθώ, επομένως η κεντρική τράπεζα θα είναι από πίσω και αυτό πιστεύω ότι κάνει την τεράστια διαφορά από πολλά άλλα χαρακτηριστικά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Κατά καιρούς έχουν εκφράσει ανησυχίες κι άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, ένας  εξ αυτών, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, ο οποίος όπως είπε τον Απρίλιο ότι τα κρυπτονομίσματα «δημιουργούν μία νέα Άγρια Δύση» προβαίνοντας σε συγκρίσεις με την κρίση στην αγορά ενυπόθηκου στεγαστικού χρέους.