Η καριέρα της Lady Gaga πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, το ίδιο και οι τραπεζικοί της λογαριασμοί. Η ποπ θεά κλείνει τα 36 και μπορεί να περηφανεύεται πως κατέκτησε πολλές κορυφές, πολύ νωρίς, αποκλειστικά στηριζόμενη στα κότσια, τα ταλέντα, τις εξτραβαγκάντζες της.

Οι αναφορές ως προς το ύψος της περιουσίας της Stefani Joanne Angelina Germanotta (αυτό είναι το πραγματικό της όνομα) ποικίλουν. Το Forbes την υπολογίζει στα 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλες πηγές εκτιμούν πως είναι κοντά στα 320 εκατομμύρια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το κορίτσι είναι πολυεκατομμυριούχος.

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι λέει η παροιμία, οπότε ας δούμε πού βρίσκει τα φασούλια της η Lady. Η μουσική, οι δίσκοι και οι περιοδείες είναι από τις βασικές πηγές εσόδων της. Από το 2008 που εμφανίστηκε στο προσκήνιο με το πρώτο της άλμπουμ «The Fame» μέχρι σήμερα, που έχει κυκλοφορήσει πέντε σόλο άλμπουμ, συν συνεργασίες, συν σάουντρακ ταινιών, θεωρείται μια από τις πιο μοσχοπουλημένες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών. Και αυτό μεταφράζεται σε τεράστιες ταμειακές εισροές. Μόνο από τα ψηφιακά σινγκλ εισπράττει 80,5 εκατομμύρια. Η πρώτη της παγκόσμια περιοδεία με τίτλο The Fame Ball της απέφερε 3,5 εκατομμύρια, ενώ οι άλλες δύο, Born This Way και Monster Ball, 167 και 227 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Lady Gaga: Πόσο υπερβολικά πλούσια είναι

Οι ταινίες, τα σώου και η μόδα 

Το 2017 αποφάσισε να παίξει στο Λας Βέγκας κλείνοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο: 74 σόου έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων το καθένα. Σε γενικές γραμμές οι ζωντανές εμφανίσεις της αύξησαν την περιουσία της κατά μισό εκατομμύριο, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο τέσσερις άλλες περφόρμερ: η Madonna, η Celine Dion, η Britney Spears και η Beyoncé. Πρόσφατα ανακοίνωσε νέες συναυλίες στο Βέγκας, από τις 14 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022. Αν γουστάρεις να τη δεις, μόνο για το εισιτήριο της συναυλίας πρέπει να στάξεις από 145 έως 2.000 δολάρια.

Εκτός από μουσικό ταλέντο, η Lady Gaga διαθέτει και ένα επιχειρηματικό μυαλό που δουλεύει υπερωριακά. Το 2019 λάνσαρε τη δική της επωνυμία καλλυντικών, τη Haus Labs, από την οποία μόνο το 2020 συμπλήρωσε την προίκα της κατά 141 εκατομμύρια δολάρια. Είναι η τρίτη πιο ευπώλητη εταιρεία καλλυντικών που ανήκει σε celebrity, μόλις πίσω από τη Fenty της Rihanna και την Kylie της Κάιλι Τζένερ. Είχε προπονηθεί στον στίβο της ομορφιάς άλλωστε: το 2012 και το 2014 κυκλοφόρησε δύο αρώματα, τα οποία τζίραραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Gaga κάνει καριέρα και στην υποκριτική, με μεγάλη οικονομική επιτυχία. Από τον ρόλο της στην ταινία A Star Is Born πήρε περίπου 8 εκατομμύρια. Μεγάλο ήταν και το ποσό που εισέπραξε από τη συμμετοχή της σε 12 επεισόδια του American Horror Story, ενώ η πιο πρόσφατη ακριβοπληρωμένη χολιγουντιανή της συμμετοχή ήταν στην ταινία House of Gucci.

Lady Gaga: Πόσο υπερβολικά πλούσια είναι

Διαφημιστικά συμβόλαια

Τέλος, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα τα διαφημιστικά συμβόλαια που εξασφαλίζει με μεγάλες εταιρείες, όπως οι Versace, Valentino, Dom Perignon, Oreo, Polaroid, Google Chrome, πουλώντας το αναγνωρίσιμο πρόσωπο και τη φήμη της.

Αν αθροίζαμε τα έσοδά της η Lady Gaga θα ήταν δισεκατομμυριούχος, όμως στην τελική δεν τα πασταλιάζει, ξοδεύει κιόλας! Με τον ιδρώτα του προσώπου της έχει κατακτήσει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει και τα γούστα της είναι ακριβά. Το 2014 έδωσε 22,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι στο Μαλιμπού (σιγά, μέχρι και ο Τράγκας είχε σπίτι εκεί). Η πολυτελής κατοικία των 3.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων διαθέτει κελάρι με σπάνια κρασιά, infinity πισίνα με θέα τον ωκεανό, στάβλους για τα άλογα και αίθουσα μπόουλινγκ. Η ιδιοκτήτριά του το ονομάζει χαϊδευτικά «παλάτι των τσιγγάνων».

Στη Βρετανία έχει δύο σπίτια που κοστίζουν 30 εκατομμύρια δολάρια: ένα διαμέρισμα στη συνοικία των πλουσίων Fitzrovia του Λονδίνου και ένα αρχοντικό στο επίσης πλούσιο Τσέλσι. Μέχρι πρόσφατα διέθετε και μια έπαυλη στους λόφους του Χόλιγουντ αξίας 5,25 εκατομμυρίων, που πριν ανήκε στον Φρανκ Ζάπα. Το 2021 πούλησε το ακίνητο στην κόρη του Μικ Τζάγκερ.

Lady Gaga: Πόσο υπερβολικά πλούσια είναι

Αρκετά χρήματα επενδύει σε αναμνηστικά και συλλογές. Το 2021 έγινε πρωτοσέλιδο όταν έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει 55 αντικείμενα του Μάικλ Τζάκσον, ενώ σε φιλανθρωπική δημοπρασία χτύπησε και έκανε δικό της έναντι 133.000 δολαρίων ένα φόρεμα του σχεδιαστή μόδας και φίλου της Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Η υψηλή αισθητική της αποδεικνύεται και στα αυτοκίνητα που διαθέτει. Στη συλλογή της περιλαμβάνονται μόνο σπάνια vintage αμάξια που κοστίζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια. Ανάμεσά τους φιγουράρουν μια κάμπριο Lincoln (330.000 δολάρια) και μια Chevrolet Nova SS του 1969 (275.000 δολάρια).