Δε θα ήθελα να γίνω βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά βασίλισσα στις καρδιές όλων”, ήταν τα λόγια της πριγκίπισσας Diana , στις 20 Νοεμβρίου του 1995 -στη πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC- δύο χρόνια πριν το θάνατό της.

Aς ξεκινήσουμε την ιστορία της από την αρχή…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ο λόρδος Edward Spencer – αντί για τον πολυπόθητο άρρενα διάδοχό του – είδε την 1η Ιουλίου του 1961, στο Sandringham της Αγγλίας, να γεννιέται η τρίτη του κόρη . Η Diana Frances Spencer.

Στα 7 της χρόνια οι γονείς της χωρίζουν ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας της, Frances,- με τον Peter Shand Ky, με τον οποίο παντρεύτηκε αργότερα. Οι μεγαλύτερες αδελφές της, Sarah-12 ετών – και Jane -10 ετών- θα σταλούν σε εσωτερικό σχολείο. Η Diana μαζί με το μικρότερο αδελφό της Charles μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στην πατρική και μητρική οικία. Από το 1967 ο πατέρας τους κερδίζει την κηδεμονία και των δύο παιδιών. Τότε, η Diana γράφεται στο πρωινό σχολείο του Silfield κι ένα χρόνο αργότερα θα σταλεί στο πρώτο της εσωτερικό σχολείο – το Riddlesworth Hall στο Norfolk.Αν και δεν ξεχώριζε στα μαθήματα, κέρδιζε επαίνους για την κολύμβησή της, τις καταδύσεις της και τις ικανότητές της στο μπαλέτο.\

Λέγεται πως η Diana τραυματίσθηκε από το διαζύγιο των γονιών της. Σύμφωνα με τον αδελφό της, Charles Spencer,“μεγαλώνοντας, οι ανασφάλειές της χάθηκαν και έγινε πιο ανοιχτός χαρακτήρας”.

Μόλις ολοκληρώνει τη φοίτησή της στο σχολείο του Κεντ, το 1977, ο πατέρας της Earl Spencer, παντρεύεται την Raine, Κόμισσα του Dartmouth κόρη της διάσημης συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, Barbara Cartland. Η Νταϊάνα και τα αδέλφια της την αποκαλούσαν “Όξινη Βροχή” (Acid Raine, λογοπαίγνιο με το όνομά της), καθώς δεν είχαν καλές σχέσεις.

Το 1980, σε ένα πάρτι στο Althorp, στην ιδιοκτησία των Spencer στο Northampon, παρατηρεί για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Κάρολος την έφηβη Diana. Την xαρακτηρίζει ως “πολύ χαρούμενη, διασκεδαστική και γοητευτική 16χρονη, γεμάτη χαρά”.

Εκείνη την περίοδο, η Diana, μοιράζεται ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο με τρία άλλα κορίτσια και παράλληλα δουλεύει ως βοηθός στο νοσοκομείο Young England. Επίσης, κάνει βάρδιες αμισθί ως babysitter στο μωρό ενός ζευγαριού Αμερικανών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr