Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τον ανασχηματισμό.

Στρατηγικός στόχος παραμένει η συγκρότηση ενός κυβερνητικού σχήματος μάχης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Μέσα από τις περιορισμένες αλλαγές σε επίπεδο υπουργών θα επιχειρηθεί να δοθεί το στίγμα μιας κεντρώας κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η αναβάθμιση του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος θα αναλάβει ένα υπερυπουργείο για να μπορέσει στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές να προχωρήσει μια σειρά από κρίσιμες πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επιστρέφει, πιθανότατα στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν αποκλείεται επίσης να υπουργοποιηθεί και ακόμη μία προσωπικότητα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το κεντρώο στίγμα αναμένεται να περιορίσει τις διαρροές κεντρογενών ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοφανής κινητοποίηση

Ανεξαρτήτως από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τη Νέα Δημοκρατία σε διάταξη μάχης.

Το τελευταίο διάστημα συντελείται μια πρωτοφανής κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κόμματος, ενώ έχουν επιστρατευτεί και στελέχη που βρίσκονταν για χρόνια σε αδράνεια.

Όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ έδωσαν το «παρών» στο δείπνο που οργάνωσε ο Γρηγόρης Δημητριάδης και βεβαίως τίθενται στη διάθεση του κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αποστασιοποιηθεί από την κομματική δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Βουλγαράκης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Το Μαξίμου επιχειρεί να κινητοποιήσει και όλους τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δημάρχους των μικρών δήμων και έχει δώσει εντολή στα κυβερνητικά στελέχη να εξετάσουν όλα τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία και η κινητοποίηση δημάρχων και συμβούλων αναμένεται να είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.