Τα πρώτα σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη έκανε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, επεσήμανε τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

«Συμμερίζομαι το αίσθημα αγανάκτησης των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν» επεσήμανε, παραδεχόμενος ότι «δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα στη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στην απόδοση του κυβερνητικού επιτελείου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο» και συμπλήρωσε πως «ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει κυρίως συντονιστικό ρόλο, όχι να σβήνει φωτιές, θα κριθεί από τις δομικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην Πυροσβεστική». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «στόχος να γίνουμε καλύτεροι!» ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως «δεν υπήρχε και δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια».

Θεωρώ καλό περιφερειάρχη τον Αγοραστό – Έγιναν έργα στη Θεσσαλία

«Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρεια του κάθε έργο μετά τον Ιανό και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών, μπορούμε και πρέπει να φτιάχνουμε έργα υποδομών. Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης για να δρομολογούνται τα έργα», είπε μεταξύ άλλων.

«Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. Πρέπει να δούμε και το πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου. Από την εκτροπή του Αχελώου, εδώ και 30 χρόνια, συζητάμε αυτά τα έργα. Ήδη η επιτροπή καταλήγει σε συζητήσεις για έργα που πρέπει να γίνουν.
Είναι άλλο θέμα το αν θα βρεθεί κατηγορούμενος. Καλώς έχει ξεκινήσει η έρευνα. Δεν είναι λόγος να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τον Γιώργο Πατούλη και αν «έφταιγε μόνο ο χορός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Είναι μία παλιά ιστορία δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Ο κ. Πατούλης έκανε σοβαρή δουλειά. Αλλά τώρα υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς. Θέλω να κερδίσει και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει από τον πρώτο γύρο».

Καδικάζω την πράξη βίας του Μπέου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ δεν έδωσε κανένα στήριγμα σε υποψήφιο δήμαρχο πριν των τριών μεγάλων δήμων της χώρας και αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο και στο περιστατικό με χαστούκι σε πολίτη, είπε πως το καταδικάζει πως και ο δήμαρχος Βόλου δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ.

«Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα. Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την Κλιματική Κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακρίβεια: Τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας, είπε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα», σημειώνοντας: «πιστεύω ότι, παρά τις αυξήσεις, πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους της μεγάλης ακρίβειας, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα».

Αφού επανέλαβε ότι το market pass δεν θα συνεχίσει, επισήμανε ότι «υπάρχουν μέτρα όπως η έκτακτη στήριξη σε συνταξιούχους, αλλά και η μόνιμη αύξηση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και των συντάξεων».

Προϊδέασε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες, υπογράμμισε ότι «δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μεγάλους και να επιβάλουμε μεγάλα πρόστιμα που πληρώθηκαν» και προανήγγειλε ελέγχους για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είπε ότι «γνωρίζουμε με μεγάλη σιγουριά που βρίσκονται οι εστίες της».

Ο πολίτης βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο που είναι η ακρίβεια.

Οι μέσοι μισθοί στο δημόσιο τομέα αυξάνονται κι αυτό οδηγεί σε αύξηση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα,

υπάρχουν πολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα, θα ξύσω τον πάτο του πηγαδιού για να τους βοηθήσω.

Σχόλιο για Κασσελάκη: «Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό»

«Μου είναι συμπαθής, έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν, δεν περίμενα ότι θα καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τη νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω ακούσει ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, είναι νέος ακόμα, ακόμα δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση μαζί του, διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή και διερωτήθηκε το «πόσο νέος είναι όταν έχει υπαρχηγούς τον κύριο Παππά και τον κύριο Πολάκη;».

Αφησε να εννοηθεί ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλαζονική συμπεριφορά, ενώ για τις εθνικές εκλογές υπογράμμισε ότι «έχουμε 4 χρόνια ακόμα» και πως «οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι με τον κ. Κασσελάκη είχαν στο παρελθόν μία κοινωνική γνωριμία, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν ήταν συνεργάτης μου». Πρόσθεσε ότι η συνομιλία που είχαν μετά την πρόσφατη νίκη του στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σύντομη και ευχήθηκε ο νέος επικεφαλής της Κουμουνδούρου να μην έχει την ίδια στάση με αυτή που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσον αφορά στις συναντήσεις μαζί του.

Διαβάστε ακόμη: