Στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκεται το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου που πραγματοποιεί την πρώτη έπειτα από 21 χρόνια επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το βασιλικό ζεύγος υποδέχθηκαν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.

Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες και την θερμή υποδοχή ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη είχαν συνάντηση με τον Κυριάκο και τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής, η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου και όχι επί της Ηρώδου Αττικού.

Ακολούθησε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων, η τελετή παρασημοφόρησης, κατά την οποία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε στον βασιλιά Φίλιππο και την βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και ο βασιλιάς του Βελγίου απένειμε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής θα μετέβησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα διεξαχθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του βασιλιά και της βασίλισσας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη.

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο πολυάριθμη αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από ανώτατα Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργούς, εκπροσώπους του Παλατιού, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους.

Στις 20:00 το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και της αντιπροσωπείας που το συνοδεύει στην τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.