Ο σκύλος-μασκότ του Μεγάρου Μαξίμου, Πίνατ, περίμενε την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη, στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός έδειξε χαρούμενη, απόλυτα εξοικειωμένη με τα ζώα, και χάιδεψε τον Πίνατ, πριν πάρει πόζα για μια κοινή φωτογραφία στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και προχωρήσει στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία είχε πολλές ειδήσεις.

Ντυμένη πολύ απλά, με νεανικό στιλ και όχι τη συμβατική ένδυση που θα είχε ένας αρχηγός κράτους, η 36χρονη Σάνα Μάριν (Sanna Marin) ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε τα ηνία της Φινλανδίας το 2019.

Πρόσφατα, η Φινλανδή πρωθυπουργός μοιράστηκε ένα βίντεο με τους 585.000 followers της στο Instagram, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει γυμναστική στο πάρκο. Ντυμένη με ένα δερμάτινο μπουφάν, λευκό τοπ και μπλε τζιν, η πρωθυπουργός πραγματοποιεί τέσσερα chin-ups πάνω σε μια μεταλλική μπάρα.

Η Σάνα Μάριν απευθύνεται συχνά στους millenial ψηφοφόρους, με αναρτήσεις στο Instagram που αποκαλύπτουν τη ζωή της εκτός πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της προς την επιτυχία στον πολιτικό στίβο, έχει καταγράψει το ταξίδι της εγκυμοσύνης της, μοιράζοντας selfies με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της, μέχρι και στιγμιότυπα με τον θηλασμό του μωρού της.

Έχει επίσης μοιραστεί πλάνα δίπλα στην πισίνα από ρομαντικές διακοπές στην Ιταλία, τον Ιούλιο του 2017, κατά τη διάρκεια των οποίων η ίδια και ο σύζυγός της Markus Räikkönen ταξίδεψαν στο Πορτοφίνο, τη Ρώμη, τη Σαρδηνία και το Βένετο, καθώς και στιγμιότυπα από εκδηλώσεις Pride, όπου έδειξε την υποστήριξή της στις ενώσεις ομοφυλοφίλων.

Σάνα Μαρίν: Η ζωή της πρωθυπουργού που δεν θέλει να την λένε πρότυπο – Μεγάλωσε με δύο μαμάδες

Η Σάνα Μαρίν έχει δηλώσει ότι η παιδική ηλικία της επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές προτεραιότητές της. Μεγάλωσε με τη μητέρα της και τη σύντροφό της και είπε ότι αυτή η οικογένεια της έδειξε τη σημασία της ισότητας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015, η Μαρίν είχε πει ότι σαν παιδί ένιωθε αόρατη, επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για τη δομή της οικογένειάς της.

«Ηταν κάτι για το οποίο δεν μπορούσες να μιλήσεις. Αυτό έγινε δυνατό μόνο μετά το 2000», είπε στο περιοδικό Me Naiset. Αλλά αυτή η οικογένεια τη βοήθησε να διαμορφώσει την εικόνα της για τον κόσμο. «Για μένα, οι άνθρωποι πάντα ήταν ίσοι. Δεν είναι θέμα άποψης. Αυτό είναι το θεμέλιο για τα πάντα».

)

Η άνοδος της Σάνα Μαρίν

Η Σάνα Μαρίν γεννήθηκε στο Ελσίνκι το 1985 και έζησε σε αρκετές πόλεις της Φινλανδίας προτού η οικογένειά της εγκατασταθεί στο Τάμπερε. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η έως τώρα υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας έχει αποκτήσει τη φήμη μιας σκληρής πολιτικού, που μιλά με ευθύτητα, από τα πέντε χρόνια της ως επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, αναφέρει το BBC.

Η Σάνα Μαρίν ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εξουσίας. Μπήκε στην πολιτική στα 27 της, ως επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στα 30 της.

Από φτωχή οικογένεια

«Είμαι από μια φτωχή οικογένεια και δεν θα μπορούσα να επιτύχω και να προχωρήσω αν δεν υπήρχε ένα ισχυρό κράτος κοινωνικής πρόνοιας και το φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα», είχε δηλώσει στην Helsingin Sanomat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάνα Μαρίν ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που πήγε στο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Τάμπερε.

O γάμος την περίοδο του Covid

Η ίδια πλέον έχει δημιουργήσει την δική της όμορφη οικογένεια.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός παντρεύτηκε τον αγαπημένος της Μάρκου Ραϊκόνεν τον Αύγουστο του 2020. Ο γάμος είχε γίνει σε κλειστό κύκλο.

Η Μαρίν και ο Μάρκους Ραϊκόνεν έχουν αποκτήσει ήδη μια κόρη, την Έμα που είναι σχεδόν 3 ετών.

Ο γάμος είχε γίνει στην πρωθυπουργική κατοικία, ενώπιον λίγων στενών φίλων και συγγενών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Μάριν.