Ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ απεύθυνε αυτήν το πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΝΔ έκλεξε τον νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της εκλέγει η ΝΔ που είναι ο 33χρονος Παύλος Μαρινάκης.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, γίνεται στο ξενοδοχείο Wydham Grand Athens.

Μηνύματα προς το ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της εκλογή του νέου πρόεδρου του, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην μεταφορά του συνεδρίου της ΝΔ λόγω πανδημίας αλλά και την εκλογή των κομματικών οργάνων μέσω ψηφοφορίας από την βάση χαιρέτισε με ενθουσιασμό τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

«Θέλουμε τον παλμό των ανθρώπων της ΝΔ για να δίνουν το ρυθμό της πολιτική της κυβέρνησής μας. Επιλέγουμε τις ανοιχτές διαδικασίες που ταιριάζουν στα ανοιχτά μυαλά. Βλέπω ότι στον ίδιο δρόμο κινείται το ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας υγεία για τη Δημοκρατία τη δημοκρατία στα κόμματα.

«Η κυβέρνηση αναζητά προτάσεις από την αντιπολίτευση» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να τις ακούσω από το τρίτο κόμμα της βουλής».

«Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ουραγό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω τίποτα» από την Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται να προσφύγει στην εσωκομματική του βάση. «Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «παράδοξο» και χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ μια παράταξη «αραχνιασμένη».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από την εσωτερική του ακινησία, την αμηχανία του στην πανδημία και τη δειλία του». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρός του δεν θέλει να αξιολογηθεί από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Στην κατεύθυνση αυτή με αφορμή τις καταγγελίες και το θόρυβο για τις VIP ΜΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news που προσβάλλουν τους υγειονομικούς που δίνουν έναν σκληρό αγώνα».

«Η επιλογή του τρόπου λειτουργίας ενός κόμματος είναι μέρος της κοσμοθεωρίας του κόμματος. Είναι καθρέφτης που δείχνει ποιος είναι προοδευτικός. Προοδευτική είναι η ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.