Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι οι ελληνικές προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο για την στρατηγική της Ε.Ε. για την επόμενη τετραετία.

Αναφερόμενος στα ανώτατα αξιώματα της Ένωσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ως Ευρώπη θα ωφεληθούμε αν καταλήξουμε σε κοινή απόφαση όσο το δυνατό πιο σύντομα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις. Τα πρόσωπα αυτά είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το ΕΛΚ, υποψήφια για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, υποψήφιος για Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης και η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας, υποψήφια για Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κοινή του πρόταση με τον Πολωνό πρωθυπουργό κ. Τουσκ για την Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα εκριθεί από τη σύνοδο, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη