Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο Λιμάνι του Πειραιά και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή ένταξης 2 νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πάνω από 2,1 δισ. ευρώ κατευθύνονται σε υποδομές που αφορούν την Πολιτική Προστασία», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος Αιγίς.

«Τα δύο σκάφη που σήμερα ονοματοδοτούνται προέρχονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, για τα οποία δόθηκε μάχη προκειμένου να μην τα χάσουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος», ανάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κικίλιας: «Ο στόλος πλέον έχει 12 τέτοια πλοία και με το ‘’Αιγίς’’ θα είναι πολύ περισσότερα»

Νωρίτερα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αιγίς», εκφράζοντας το στόχο να έχουν υλοποιηθεί οι διαγωνισμοί μέχρι το Μάρτιο.

«Τα δύο αυτά νεότευκτα πλοία κινδυνέψαμε να τα χάσουμε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα του 2014. Ο στόλος πλέον έχει 12 τέτοια πλοία και με το ‘’Αιγίς’’ θα είναι πολύ περισσότερα», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ’ έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι 10 χρόνια και κακούργημα», συμπλήρωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε ακόμη: