Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πάρθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο όπως οι μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό χάρτη, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, στα θέματα της σχολικής βίας που μας επιτρέπουν να λέμε ότι έχουμε κάνει το ¼ », υποστηρίζοντας ότι «είμαστε συνεπής στην μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας λέγοντας ότι «δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας οι πιο πολλές είναι πλήρους απασχόλησης. Όλο και λιγότεροι είναι στον κατώτατο μισθό. Οι εργοδότες επειδή η ανεργία μειώνονται, αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερο».

Για την ακρίβεια

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πολυεθνικών λέγοντας ότι ακολουθούν πρακτικές που τιμωρούν τις μικρές αγορές.

Σχετικά με την επιστολή που στάλθηκε στην πρόεδρο της Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «θα ασκήσω τη δυνατότητα επιρροής που έχω πάνω στην Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν για να προτάξω το θέμα». Υποστήριξε επίσης πως η πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε στο θέμα σχολιάζοντας πως είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που θα προτάξει στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης ότι «δανειζόμαστε χαμηλότερα από ό,τι δανειζόμασταν πριν από μερικά χρόνια. Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού έδειξαν σημαντική αποκλιμάκωση, και στα τρόφιμα. Δεν έχει τελειώσει το πρόβλημα, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» υποστήριξε και τόνισε ότι το σούπερ μάρκετ και το ενοίκιο είναι τα δύο βασικά προβλήματα της ακρίβειας.

Επιπλέον, δήλωσε ότι όσον αφορά τον τομέα των ακινήτων «πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά σπιτιών, πρέπει να αξιοποιήσουμε κλειστά σπίτια. Γι΄αυτό και δίνουμε έμφαση σε προγράμματα όπως το «Ανακαινίζω ενοικιάζω» και γι΄αυτό δίνουμε οικονομικά κίνητρα».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους ο οποίος είπε ότι είναι μια επανάσταση και αναφέρθηκε στον gov.gr και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αναφερόμενος στον ΑΣΕΠ είπε ότι «υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. Θα το βάλω στο δημόσιο διάλογο το θέμα» είπε προσθέτοντας πως μια ιδέα είναι η απλοποίηση του μηχανισμού.

Για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Αναφερόμενος στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει σόου. «Από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ηθική υποχρέωση, από τότε που διαφημίζει τα καθαρά του χέρια, να καταθέσει ότι αυτά είναι τα περιουσιακά μου στοιχεία. Ο ίδιος το είχε πει ότι θα το δώσει πριν τις ευρωεκλογές. Τώρα κάνει ολόκληρο σόου» είπε.

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να μας πει πως οραματίζεται την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε και τον κατηγόρησε για ένδεια  προτάσεων. Παράλληλα, σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «να μας πει σε ποια ευρωομαδα θα ενταχθεί».

Όσον αφορά το δικό του πόθεν έσχες είπε ότι το δικό «του έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και επί περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μου, έχει ελεγχθεί» πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί η παραμικρή ατασθαλία και υπογράμμισε ότι «επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, η σύζυγός μου στοχοποιήθηκε βάναυσα και χυδαία από το ΣΥΡΙΖΑ. Την κάνανε φύλλο και φτερό».

Για τα Τέμπη είπε ότι κάποιοι επιμένουν σε αυτό το θέμα με τον ίδιο να απαντάει πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ήδη υπάρχου 34 κατηγορούμενοι εκ των οποίων κάποιοι προφυλακισμένοι και πως η ανακριτική διαδικασία έχει γίνει πολύ γρήγορα.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια βεντέτα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι εξαρχής ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλησε να έχει καμία επαφή μαζί μου, ακόμα και προ παρακολουθήσεων.

«Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, αν υπάρχει κάποια βεντέτα» είπε και υπογράμμισε πως δεν έχει συναντήσει και δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με τον κ. Ανδρουλάκη.

«Είναι ιδεολογικά πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου» υποστήριξε.

Του είχα απευθύνει δύο προσκλήσεις δεν θέλει, δικαίωμά του. Συζητάμε θεσμικά στη Βουλή» τόνισε.

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλησε να απαντήσει για το θέμα.

Διαβάστε ακόμη: