Η 27χρονη δεκανέας ΣΥΟΠ, Νάταλι Νεοφύτου, σκοτώθηκε στην Κύπρο μετά από δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο.

Η Νάταλι, μετά από εξετάσεις είχε προσληφθεί στην Εθνική Φρουρά ως ΣΥΟΠ τον περασμένο Δεκέμβριο και υπηρετούσε σε στρατόπεδο κοντά στη Λευκωσία. Ως ΣΥΟΠ υπηρετεί και ο αδελφός της ο οποίος ενημερώθηκε από συναδέλφους του.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, το ατυχές περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης. Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό, αλλά από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ο οδηγός του οχήματος, που ήταν εθνοφρουρός, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα, τύπου τζιπ, να ανατραπεί.

Η Νάταλι έμεινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάτω από το όχημα. Στο σημείο έσπευσε το ασθενοφόρο του στρατοπέδου και την μετέφερε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από το συμβάν  τραυματίστηκαν ελαφρώς ο οδηγός του οχήματος, καθώς και ακόμα ένας επιβαίνοντας.

Στο νοσοκομείο, το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να την συνεφέρει με μηχανική υποστήριξη, κάτι που αρχικά είχε επιτυχία αφού ο οργανισμός της Νάταλι αντέδρασε και ακολούθως την μετέφεραν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί η 27χρονη έπαθε δύο ανακοπές και στη συνέχεια κατέληξε.

Σε δηλώσεις του, ο χειρούργος Χρύσανθος Γεωργίου, είπε πως η Νάταλι έφερε, βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα στο πρόσωπο.

Σήμερα πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο του δυστυχήματος, ο υπουργός άμυνας Χ. Πετρίδης και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ζερβάκης. Παράλληλα διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία και τη στρατονομία, για να διαπιστωθεί πώς έγινε η ανατροπή του οχήματος σε μια άσκηση ρουτίνας, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που τηρούνται, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί.

Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό, ώστε η κηδεία της, να τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Έρευνες από την Αστυνομία

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ σημείωσε ότι πλέον τη διερεύνηση του θέματος θα αναλάβει η Αστυνομία, με σκοπό να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ερωτηθείς σχετικά αν υπάρχουν ευθύνες στον στρατό, ο κ. Πιερής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και συνέστησε να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας.