Σε μπαράζ δημοσίευσης προκλητικών βίντεο προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς.

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: Η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή

«Μην με καλείς τόσο από καρδιάς, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα…», είναι ο στίχος του τραγουδιού, με το οποίο ξεκινά μία από της αναρτήσεις του υπουργείου, που σε πανηγυρικό τόνο, επιδεικνύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το βίντεο δείχνει αρμάδα και εναέρια να κάνουν επιχείρηση προσεγγίζοντας μία ακτή, ενώ στο κλείσιμο έχει μπει πίνακας με τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Στην 50ή επέτειο της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη” τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας, που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο. Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων», προσθέτει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και άλλο βίντεο, που έδειχνε μεταξύ άλλων εικόνες από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και σημερινές εικόνες του στρατού.

«Ευτυχισμένη 50ή επέτειος της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη”, όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει.

Διαβάστε ακόμη: