Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιστροφή του Ρουμάνου καταζητούμενου και βασικού υπόπτου για την άγρια δολοφονία της Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία. Ο άνδρας ηλικίας 39 ετών που παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αιντχόφεν, χθες το μεσημέρι, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή ένσταση για να μπλοκάρει την έκδοση του και να παραμείνει στην Ολλανδία, κρατείται και πλέον είναι θέμα ημερών η παράδοση του από τις ολλανδικές αρχές στις ελληνικές. Έτσι, μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, θα μεταβεί εκεί για να τον φέρει στη χώρα μας.

Ο «Πέτρος» από τα τέλη Αυγούστου φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στην πόλη της Ολλανδίας. Στο πλευρό του, βρισκόταν μια νεαρή Ρουμάνα σύντροφος η οποία είναι έγκυος. Χθες το μεσημέρι την πήγε στο αεροδρόμιο να πετάξει για Βουκουρέστι και στη συνέχεια παραδόθηκε. Φέρεται να υποστηρίζει ότι αγαπούσε τη Μόνικα Γκιούς, ότι δεν τη σκότωσε και την τσιμέντωσε. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όχι μόνο θα θέσει εαυτόν στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης αλλά θα βοηθήσει την αστυνομία να βρει τον πραγματικό δολοφόνο.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Η Μόνικα ηλικίας 42 ετών εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο. Μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία ενώ τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν είχε βρεθεί κάτι, ενώ υπήρξε πληροφορία ότι μπορεί να την έχει σκοτώσει και να την έχει θάψει. Αστυνομικοί με συνεργείο άνοιξαν μάλιστα το βόθρο του σπιτιού, όπου φαινόταν να υπάρχει φρέσκο τσιμέντο και κάποια μπάζα, αλλά δεν είχαν βρει κάτι.

Τελικά η γυναίκα βρέθηκε πριν λίγες μέρες τσιμετωμένη, σε εμβρυακή στάση στην αυλή του σπιτιού της.