Ταυτοποιήθηκε με την μέθοδο του DNA η σορός που βρέθηκε κάτω από τσιμέντο στην αυλή σπιτιού στη Κυπαρισσία, η οποία ανήκει στην 42χρονη Μόνικα από την Ρουμανία

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δείγματα από την σορό της ταυτοποιήθηκαν με το γενετικό υλικό που έδωσε ο γιος της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές με αυτή την ταυτοποίηση συμπληρώνεται το παζλ αυτού του στυγερού εγκλήματος.

Λίγες μέρες πριν 

Μόνικα Γκιους: Η ξαδέλφη της 42χρονης, Τάνια Μιχαέλα, είναι σίγουρη πως η άτυχη μητέρα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. «Από αρχές Μαΐου που μάθαμε την εξαφάνιση ξεκίνησα τη διαδικασία και από κει και πέρα είχα επικοινωνία με όλους. Την βρήκαν πεταμένη κάτω από τσιμέντο, πεταμένη και τσιμεντωμένη εκεί στην αυλή που έμενε ο σύντροφός της. Αφήστε το τι έλεγαν, εγώ πίστευα από την αρχή ότι αυτός την σκότωσε. Το πίστευα ότι την σκότωσε».

Στο σπίτι που βρέθηκε η σορός, έμενε παλιότερα τόσο η 42χρονη που εξαφανίστηκε, όσο και ο σύντροφός της, που αργότερα έφυγε για τη Ρουμανία.

«Για να την έχει τσιμεντώσει δεν το σκέφτηκα, αλλά ήξερα ότι την έχει θάψει κάπου».

Ο ίδιος είχε μιλήσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη και είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην όλη υπόθεση.

Όλους αυτούς τους μήνες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Οι έρευνες για την εξαφάνιση της γυναίκας συνεχίστηκαν, και το πρωί ειδικό κλιμάκιο πήγε στο επίμαχο σπίτι και μπήκε στην αυλή. Το τσιμέντο σε ένα σημείο της αυλής τούς κίνησε υποψίες και λίγο αργότερα ερχόταν στο φως το μακάβριο μυστικό. Κάτω από το φρέσκο τσιμέντο υπήρχε το πτώμα της γυναίκας.

«Ξέρω από πολλά άτομα στην Κυπαρισσία και μίλησα μαζί τους. Όλοι μου είπαν ότι συχνά πυκνά έμπαινε στο νοσοκομείο από ξυλοδαρμό. Ήταν συνέχεια με σπασμένα πλευρά, με μαυρισμένο πρόσωπο, Σε έναν χρόνο μέσα, πήγε 19 φορές στο νοσοκομείο. Ήταν βίαιος ο χαρακτήρας του», λέει η ξαδέρφη της άτυχης γυναίκας.

Ο σύντροφος της 42χρονης έφυγε από την Ελλάδα και κατάφερε να φτάσει στη Ρουμανία. Οι καταγγελίες σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία είχαν αρχίσει να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η εξαφάνιση της 42χρονης είχε γίνει αντιληπτή από συγγενείς της που την έψαχναν μάταια.

Η Μόνικα Γκιους, έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά τον Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα.

Οι έρευνες στην υπόθεση θρίλερ συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του συντρόφου της 42χρονης που θεωρείται ήδη πρόσωπο κλειδί στον δρόμο της εξιχνίασης της δολοφονίας