Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μόνικα Γκιους, στην Κυπαρισσία, μετά τη μαραθώνια απολογία του.

Η σορός της Μόνικα είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού του, «τσιμεντωμένη» το περασμένο καλοκαίρι και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψή του από τις ελληνικές Αρχές.

Είχε επίσης, διαπιστωθεί ότι, στο παρελθόν ο 39χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Πριν από 11 μήνες η άτυχη Μόνικα Γκιους είχε πάει στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας σε άσχημη κατάσταση, ώστε να την περιθάλψουν οι γιατροί. Εκμυστηρεύτηκε στους ασθενείς πως ο τότε σύντροφός της και βασικός ύποπτος την κακοποιούσε. Στη συνέχεια όταν εκείνος εμφανίστηκε στο νοσοκομείο προκλήθηκε ένταση.

Θυμίζουμε πως ο 39χρονος είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί.

«Η Μόνικα φοβόταν ότι θα πάθει τα ίδια κι εκείνη και τα παιδιά της»

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι υποψίες είναι πάνω του. Υπάρχουν ενδείξεις, για αυτό εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης».

Αυτό είχε εκφράσει στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» πριν από δύο εβδομάδες, η δικηγόρος της οικογένειας της 42χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, τονίζοντας πως «οι αναφορές για κακοποίηση είναι γεγονός».

«Ολα είναι υπό έρευνα, είναι ογκώδης ο φάκελος της υπόθεσης, εκκρεμούν διαδικασίες, υπάρχουν μηνύσεις, δύο δικαστήρια τον Οκτώβριο».

Και είχε προσθέσει πως «πήγε και την άρπαξε από το νοσοκομείο. Την έσυρε, την εκβίαζε, την εκφόβιζε, έχει δείρει και το μικρό της παιδί».

Μάλιστα, είχε σχολιάσει πως «αν ζούσε η Μόνικα θα έλεγε και για την προηγούμενη. Υπάρχουν πολλές υποψίες, μου τα έχει μεταφέρει η στενότερη συγγενής της»,

«Η Μόνικα φοβόταν ότι θα πάθει τα ίδια και θα πάθουν και τα παιδιά της. Δεν έμενε επειδή το ήθελε, αλλά επειδή τον φοβόταν, αναγκάστηκε και έδωσε τον μικρό της γιο στον σύζυγό της για να γλιτώσει».

Τι υποστηρίζει η ξαδέλφη της;

Πάντως, στην εκπομπή είχε μιλήσει και η ξαδέλφη της 42χρονης, Τάνια, εκφράζοντας «δεν ξέραμε τι γινόταν μέσα στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε επικοινωνία με τη Μόνικα. Δεν είχε κινητό. Δεν μπορούσαμε να τη βρούμε πουθενά. Ο 39χρονος δεν την άφηνε να έχει κινητό».

«Η Μόνικα πήγαινε σε φίλο στην Κυπαρισσία για να πάρει τηλέφωνο και να κάνει τα παράπονά της. Εγώ δεν τον γνώριζα προσωπικά, συγκατοικούσαν, την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι στους δρόμους της Κυπαρισσίας», είχε συμπληρώσει η ξαδέλφη της.