Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τον φόνο της Μόνικα Γκιους που αγνοούνταν και βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού της, στην Κυπαρισσία.

Ο 39χρονος παραδόθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία και χθες εκδόθηκε στη χώρα μας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Ελληνικών και Ολλανδικών αρχών. Οδηγήθηκε αρχικά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, ο 39χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ενώ νωρίτερα βρέθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Κυπαρισσίας.

Πέρασε πρώτα την πόρτα της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας για να γίνει ταυτοπροσωπία και ακολούθως μετέβη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Σημειώνεται πως μετά την ανακάλυψη του πτώματος της Μόνικα Γκιους, άμεσα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του 39χρονου, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Η Μόνικα φοβόταν ότι θα πάθει τα ίδια κι εκείνη και τα παιδιά της»

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι υποψίες είναι πάνω του. Υπάρχουν ενδείξεις, για αυτό εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης».

Αυτό είχε εκφράσει στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» πριν από δύο εβδομάδες, η δικηγόρος της οικογένειας της 42χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, τονίζοντας πως «οι αναφορές για κακοποίηση είναι γεγονός».

«Ολα είναι υπό έρευνα, είναι ογκώδης ο φάκελος της υπόθεσης, εκκρεμούν διαδικασίες, υπάρχουν μηνύσεις, δύο δικαστήρια τον Οκτώβριο».

Και είχε προσθέσει πως «πήγε και την άρπαξε από το νοσοκομείο. Την έσυρε, την εκβίαζε, την εκφόβιζε, έχει δείρει και το μικρό της παιδί».

Μάλιστα, είχε σχολιάσει πως «αν ζούσε η Μόνικα θα έλεγε και για την προηγούμενη. Υπάρχουν πολλές υποψίες, μου τα έχει μεταφέρει η στενότερη συγγενής της»,

«Η Μόνικα φοβόταν ότι θα πάθει τα ίδια και θα πάθουν και τα παιδιά της. Δεν έμενε επειδή το ήθελε, αλλά επειδή τον φοβόταν, αναγκάστηκε και έδωσε τον μικρό της γιο στον σύζυγό της για να γλιτώσει».

Τι υποστηρίζει η ξαδέλφη της;

Πάντως, στην εκπομπή είχε μιλήσει και η ξαδέλφη της 42χρονης, Τάνια, εκφράζοντας «δεν ξέραμε τι γινόταν μέσα στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε επικοινωνία με τη Μόνικα. Δεν είχε κινητό. Δεν μπορούσαμε να τη βρούμε πουθενά. Ο 39χρονος δεν την άφηνε να έχει κινητό».

«Η Μόνικα πήγαινε σε φίλο στην Κυπαρισσία για να πάρει τηλέφωνο και να κάνει τα παράπονά της. Εγώ δεν τον γνώριζα προσωπικά, συγκατοικούσαν, την κυνηγούσε με ένα μαχαίρι στους δρόμους της Κυπαρισσίας», είχε συμπληρώσει η ξαδέλφη της.

https://www.youtube.com/watch?v=HkS3nAIfzYw