Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής θα προχωρήσει σήμερα η Τροχαία, λόγω της διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σε οδούς των Δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Αχαρνών και Φυλής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων (εξαιρουμένων των οχημάτων Άμεσης Ανάγκης και των συνοδευτικών οχημάτων των διοργανωτών) από τις 11:30 έως το τέλος του αγώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Της Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών.
  • Της ΕΟ Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της ΙΜ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όρια με τη ΔΑ Βοιωτίας.
  • Κατά την παραπάνω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσες που θα ισχύσουν

Επιπροσθέτως, θα ισχύει απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από τις 12:00 έως την ολοκλήρωση του αγώνα.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και ολιγόλεπτη επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού από το ύψος της εισόδου (-12- Λ. Πεντέλης) έως την έξοδο (-6- Λ. Φυλής), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από τις 12:00΄ (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως τις 12:30΄ (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στην Αττική Οδό

Ανακοίνωση για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας εξέδωσε και η Αττική Οδός, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας θα περάσει από τμήμα της.

«Οι αθλητές θα κινηθούν στην Αττική Οδό κατά το ημίωρο 12:00μμ – 12:30μμ, από την είσοδο της Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Ελευσίνα έως και την έξοδο της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια.

Ως εκ τούτου, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ 12:00μμ – 12:40μμ» αναφέρει η εταιρεία.

Αναλυτικά, η Τροχαία Αττικής Οδού σε συνεργασία και σε συντονισμό με την Αττική Οδό θα πραγματοποιήσει:

  • Από τις 12:00μμ, μετά από την είσοδο του Α/Κ της Λ. Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ανάσχεση / βραδυπορία και στις 3 λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να κρατείται η κυκλοφορία των χρηστών σε χαμηλή ταχύτητα, όπισθεν και σε απόσταση ασφαλείας από την πομπή. Αυτή η ανάσχεση / βραδυπορία θα διαρκέσει μέχρι τις 12:30μμ, οπότε και ως ανωτέρω θα εξέλθει πλήρως η πομπή από τον Α/Κ της Λ. Φυλής.
  • Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο των εισόδων στο ρεύμα προς Ελευσίνα των κόμβων, Λ. Κηφισίας, Λ. Κύμης, Λ. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λ. Δημοκρατίας.
  • Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια.
  • Μετά από την έξοδο της πομπής στις 12:30μμ και τουλάχιστον για 10 επιπλέον λεπτά, δηλαδή μέχρι τις 12:40μμ, κλείσιμο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια και στα δύο ρεύματα (προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα), προκειμένου να απελευθερωθεί και αυτή η έξοδος όταν θα έχει απομακρυνθεί επαρκώς η πομπή.