“Πάγωσαν” και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του hedge fund “Three Arrows Capital” που επενδύει σε κρυπτονομίσματα ύστερα από σχετική απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Ν. Υόρκη.

Το fund, που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία, διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία $10 δισ. μόλις πριν από λίγους μήνες.

Τώρα, οι δύο συνιδρυτές του κρύβονται από τους οργισμένους πιστωτές, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν κάποια από τα χρωστούμενα. Πριν από την κατάθεση πτώχευσης, δικαστήριο στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους διέταξε το “πολιορκημένο” fund να ρευστοποιήσει προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη του.

Ο δικαστής Μάρτιν Γκλεν της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ενέκρινε την επείγουσα πρόταση την Τρίτη να “παγώσει” τα περιουσιακά στοιχεία του Three Arrows. Το CNBC συμμετείχε σε μια δικαστική ακρόαση, η οποία κάλυψε τα επόμενα βήματα στη διαδικασία πτώχευσης.

Ο Glenn σημείωσε στη γραπτή απόφαση ότι μόνο οι εκκαθαριστές πτώχευσης έχουν την εξουσία να «μεταβιβάσουν, να επιβαρύνουν ή να διαθέσουν με άλλον τρόπο οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία του Οφειλέτη που βρίσκονται εντός της εδαφικής δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Διαδικασία εκκαθάρισης

Ως μέρος της απόφασης του Glenn, η παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία Teneo, στην οποία ανατέθηκε η διαχείριση της εκκαθάρισης, έλαβε επίσης άδεια να κλητεύσει τους συνιδρυτές των Three Arrows, Zhu Su και Kyle Davies, καθώς και τράπεζες, χρηματιστήρια κρυπτογράφησης και άλλα ιδρύματα και εταιρείες που έχουν συναλλαγές με την εταιρεία.

Η βασική ανησυχία είναι ότι η Three Arrows, γνωστή και ως 3AC, και η ηγετική της ομάδα ενδέχεται να παίρνουν κεφάλαια πριν από την επίσημη εκκαθάριση. Η Coindesk ανέφερε ότι ο Zhu θέλει να πουλήσει την περιουσία του στη Σιγκαπούρη αξίας $35 εκατ και υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον μία άλλη μεταφορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το ταμείο.

«Ένα βασικό μέρος αυτής της πρότασης είναι να μάθει ο κόσμος ότι οι εκκαθαριστές είναι αυτοί που ελέγχουν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Άνταμ Γκόλντμπεργκ, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Teneo.

Ο Zhu και ο Davies δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια. Ο δικηγόρος τους, Christopher Anand Daniel του Advocatus Law με έδρα τη Σιγκαπούρη, επίσης δεν απάντησε στο αίτημα του CNBC για σχόλιο. Η Goldberg, της δικηγορικής εταιρείας Latham & Watkins, είπε ότι οι εκκαθαριστές αναζητούν έγγραφα όπως αντίγραφα κινήσεων λογαριασμού και πληροφορίες “ψηφιακού πορτοφολιού”.