Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ενός 11χρονου στην Κρήτη από έναν 66χρονο λυράρη, ο οποίος, είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου έναν χρόνο για παραγωγή πορνογραφικού υλικού με θύμα ανήλικο κορίτσι.

Μάλιστα, τα δύο ανήλικα παιδιά που φέρεται να έχουν κακοποιηθεί από τον λυράρη, συνδέονται με στενό συγγενικό δεσμό. Ο λόγος που δεν προχώρησε η υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού είναι γιατί, στενό συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου του έδωσε άλλοθι, και ουσιαστικά πήρε «πάνω του» την κατηγορία.

Κρήτη: Σοκαρισμένοι οι συγγενείς των παιδιών

Για «κεραυνό» και «βόμβα» στο κεφάλι τους κάνουν λόγο οι συγγενείς του 66χρονου, μην μπορώντας να πιστέψουν τις κατηγορίες που τού αποδίδονται.

Ο 66χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και φαίνεται ότι θα επικαλεστεί με στοιχεία ότι, σε κάποια επίμαχα χρονικά σημεία κατά τα οποία τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες φρικαλέες πράξεις, ήταν κλινήρης.

Σημειώνεται πως πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί έξω από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων στο Ηράκλειο, Κρήτης περιμένοντας την άφιξη του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση ενός ανηλίκου.

Κρήτη: Στο μικροσκόπιο των Αρχών από το 2022

Ο άνδρας πάντως είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών από τα τέλη του 2022, όταν και κλήθηκε να καταθέσει για μια άλλη υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος λυράρης είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου έναν χρόνο για παραγωγή πορνογραφικού υλικού με θύμα ανήλικο κορίτσι.

Ο λόγος που δεν προχώρησε η υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού είναι γιατί στενό συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου του έδωσε άλλοθι και ουσιαστικά πήρε «πάνω του» την κατηγορία.

Η Αθηνά Πάσσιου, πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» μίλησε σχετικά με το περιστατικό. «Θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στο παιδί που βρήκε την δύναμη να μιλήσει και να το αντιμετωπίσει, αλλά και στους γονείς», σημείωσε η κα. Πάσσιου.

«Δεν μιλάει ο κόσμος, δηλαδή θέλει να το κρύψει να μην το μάθει η κοινωνία», ανέφερε για αυτά τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτό είναι το λάθος κι έτσι δίνεται το «παράθυρο» δράσης σε βάρος των παιδιών.

«Το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι να μάθουν να μιλούν και να ζητούν βοήθεια, μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους» είπε η Αθηνά Πάσσιου.

Επιπλέον η κα. Πάσσιου τόνισε ότι θα πρέπει οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους και να τους μιλάνε, καθώς πολλά πράγματα τα κρύβουν τα παιδιά.

Η διαδικασία της επούλωσης θα είναι ένας μακρύς δρόμος και θα πρέπει οι γονείς να είναι δίπλα στο παιδί και να μην έχουν τιμωρητική στάση, σχολίασε η κα. Πάσσιου για το εν λόγω περιστατικό στην Κρήτη.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ μίλησε για την υπόθεση.

«Πέρα από το κοινωνικό προφίλ, συνήθως αυτοί οι άνθρωποι προσεγγίζουν και την οικογένεια. Και σε άλλες περιπτώσεις που έχουμε δει, βρισκόταν κοντά στην οικογένεια».

Διαβάστε ακόμη: