Με κίνδυνο της ζωής τους έβαλαν τέλος στην δράση ενός λαθροκυνηγού οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Λασιθίου που τον εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου να θηρεύει παράνομα λαγούς με χρήση προβολέα, στην περιοχή Τέρτσα του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου.

Δύο από τους θηροφύλακες ζήτησαν από τον δράστη να σταματήσει και να τους παραδώσει το δίκαννο όπλο του, τον προβολέα και ένα σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του, όμως εκείνος δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του ενός χωρίς να τον πετύχει και στην συνέχεια και εναντίον του άλλου, ο οποίος στάθηκε τυχερός καθώς το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Ο λαθροθήρας τράπηκε σε φυγή και οι θηροφύλακες τον καταδίωξαν. Τους ξέφυγε πηδώντας από ένα πρανές ύψους τριών μέτρων και κρύφτηκε μέσα σε μια ρεματιά, όπου δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν. Στο αστυνομικό τμήμα Βιάννου, όπου οι θηροφύλακες παρέδωσαν το όπλο και τον προβολέα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και δεύτερη φορά, όπως έδειχνε ένα σημάδι από τον επικρουστήρα στο δεύτερο φυσίγγιο.

Παρά τις αναζητήσεις για τον δράστη, εκείνος κατάφερε να διαφύγει. Όμως, λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε επειδή νόμιζε ότι οι θηροφύλακες ήταν ληστές. Σε βάρος του, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοχρησία και παράνομη θήρα με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου.