Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, καθώς αντί για σφηνάκια με αλκοόλ, ήπιαν απορρυπαντικό, σε μπαρ ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (4/10) σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα πέντε άτομα – τρεις τουρίστες, ένας Αλβανός και μία εργαζόμενη του ξενοδοχείου – αντί να καταναλώσουν σφηνάκια με ρακή, ήπιαν κατά λάθος υγρό που εικάζεται πως ήταν απορρυπαντικό πλυντηρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις τουρίστες είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ οι άλλοι δύο, που κατανάλωσαν το άγνωστης προσώρας ουσίας περιεχόμενο ενός γυάλινου μπουκαλιού, είναι η 29χρονη σερβιτόρα και ένας ακόμη εργαζόμενος με καταγωγή από την Αλβανία.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία για τρία άτομα, τον διευθυντή του ξενοδοχείου, τον έναν εργαζόμενο που κατανάλωσε επίσης το καθαριστικό – πιθανότατα υγρό πλυντηρίου – και τη σερβιτόρα που πρόσφερε τα σφηνάκια στην παρέα, η οποία επίσης ήπιε από το υγρό και νοσηλεύεται.

Ο διευθυντής συνελήφθη, ενώ η κατηγορία που βαρύνει και τους τρεις (οι άλλοι δύο νοσηλεύονται) είναι η πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Και τα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, καθώς και οι 5 δεν ήταν δυνατόν να διασωληνωθούν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, το οποίο εφημέρευε την Παρασκευή.

Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, ηλικίας 38 ετών, βρίσκεται στην Εντατική σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση των πέντε ατόμων παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, ωστόσο φαίνεται πως έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη: