Ένας 67χρονος Ισραηλινός, πιθανότατα τουρίστας, επιχείρησε να παραβιάσει τα μέτρα πρόληψης και να ταξιδέψει ενώ ήταν θετικός στην covid 19.

O 67χρονος, επρόκειτο να αναχωρήσει προχτές το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, για την πατρίδα του. Ωστόσο, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο έκανε μοριακό τεστ την προηγούμενη ημέρα, με το αποδεικτικό του οποίου θα πιστοποιούνταν ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει.

Δυστυχώς για αυτόν όμως το τεστ βγήκε θετικό,  συνεπώς δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει για το Ισραήλ, αφού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι θετικοί καλούνται να μπουν σε καραντίνα.

Ο Ισραηλινός αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα πήγε κανονικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να πετάξει με την προγραμματισμένη πτήση. Εκεί του ζητήθηκε το έγγραφο με το αρνητικό εργαστηριακό αποτέλεσμα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, το οποίο δεν είχε.

Στο μεταξύ, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του ίδιου με τον ΕΟΔΥ και για το λόγο αυτό, ενημέρώθηκε από τον Οργανισμό, άμεσα, η αστυνομία (μέσω της Πολιτικής Προστασίας), η οποία μετέβη στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβε λίγο πριν αναχωρήσει με την πτήση του.

«Δεν γνωρίζω αγγλικά»     

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε για την πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διαβάσει το e-mail (δικαιολογήθηκε ότι δεν γνώριζε Αγγλικά) που του εστάλη από τον ΕΟΔΥ με το συγκεκριμένο εργαστηριακό αποτέλεσμα, αρκετές ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση του,  και ότι, εν πάση περιπτώσει, αν το έπραττε θα κινούνταν αναλόγως.

Ο 67χρονος οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου και θα παραμείνει για 7 ημέρες, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, ενώ για την πράξη του έχει σχηματιστεί δικογραφία.