Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ. Πριν λίγο, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κολύμπου στον δήμο Ιεράπετρας στο Λασίθι, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O άνδρας που έχει υποστεί εγκαύματα, προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο τραυματίας είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος προσπαθούσε να σώσει το χωράφι του από τις φλόγες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασωληνώθηκε προληπτικά ο τραυματίας.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Ειδικότερα τα μηνύματα του 112 ανέφεραν:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Διαβάστε ακόμη: