Ο CR7 δεν είναι απλά ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών αλλά και ένας πολυάσχολος επιχειρηματίας με έσοδα που… ζαλίζουν!

To 2021 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια σε απολαβές καριέρας. Κάθε χρόνο «σπάει» το ένα ατομικό ρεκόρ πίσω από το άλλο, σε σκοράρισμα και συμμετοχές και δίχως αμφιβολία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εξίσου δυνατός και ισχυρός και εκτός γηπέδου, μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Τα έσοδα του CR7 ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και προέρχονται είτε από χορηγούς, είτε από τα social media, είτε από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ένα πανίσχυρο brandname που έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα στενά όρια της επιδραστικότητας στον αθλητισμό.

«Πρωταθλητής» στο Instagram

Αυτό μαρτυρά, εξάλλου, και το γεγονός πως ο 36χρονος παίκτης των «Κόκκινων Διαβόλων» αποτελεί τον άνθρωπο με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram. Αυτή την στιγμή 367 εκατομμύρια λογαριασμοί στην συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι followers του Κριστιάνο.

«Με την έναρξη του Euro νωρίτερα μέσα στο μήνα και έπειτα από μια σειρά αμφιλεγόμενων κινήσεων μάρκετινγκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες η παρουσία του Ρονάλντο (στο Instagram) έχει εκτοξευτεί» δήλωσε ο Μάικ Μπάνταρ, συνιδρυτής του βρετανικού social media agency Hopper το οποίο καταρτίζει και δίνει στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα για τους καλύτερα αμειβόμενους celebrities στο Instagram.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μπορούν να υπολογίσουν την αξία κάθε post, στους λογαριασμούς του παίκτη μπαίνει ένα ποσό παραπάνω από 40 εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο!

Ο τρίτος που υπέγραψε συμβόλαιο ζωής με την Nike

Από το 2003 ανήκε στο portofolio της Nike και το 2016 έγινε ο μόλις τρίτος αθλητής που υπέγραψε συμβόλαιο ζωής με τον κολοσσό της αθλητικής ένδυσης, την Nike. Μετά τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο CR7 πήρε σειρά και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που… ανάγκασε την εταιρία να τον «κλείσει» για πάντα!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε βάθος χρόνου, ο Ρονάλντο θα πάρει 1.000.000.000 δολλάρια για να φορά και να διαφημίζει τα προϊόντα της Nike μέχρι τα βαθιά του γεράματα! Από κει και πέρα, έχει χορηγούς την Herbalife, είναι παγκόσμιος πρέσβης της αθλητικής διαδυκτιακής πλατφόρμας DAZN και αυτές είναι μόνο μερικές από τις συμφωνίες που του αποφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ξενοδοχεία, σειρά ρούχων και τεχνολογικές επενδύσεις


Ο Ίβηρας επιθετικός έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα τεσσάρων ξενοδοχείων με την ονομασία «Pestana CR7». Μαδέιρα, Λισαβώνα, Μαδρίτη και Νέα Υόρκη είναι οι πόλεις που φιλοξενούν τις πολυτελείς εγκαταστάσεις με την υπογραφή του.

Με την υπογραφή του κυκλοφορεί επίσης και σειρά ένδυσης ενώ τον Ιούλιο του 2017 αγόρασε μετοχές της τεχνολικής εταιρίας «Thing Pink», την οποία μετονόμασε σε «7EGEND».

Στην Μαδρίτη έκανε ακόμη ένα βήμα, με την αγορά κλινικής εμφύτευσης μαλλιών και μάλιστα είχε δηλώσει πως «Η αλωπεκία είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να φτιάξει την αυτοπεποίθησή του και να μην ντραπεί να έρθει σε εμάς».

H τεράστια φιλανθρωπική δράση και ο τίτλος του Grand Officer

Ο Ρονάλντο, όμως, δεν είναι μόνο γκολ, τρομερές ποδοσφαιρικές στιγμές, επενδύσεις, χρήματα και λάμψη. Είναι και ένας σημαντικός  φιλάνθρωπος. Εκτός από την συνεργασία με την UNICEF, ο σπουδαίος αυτός αθλητής κατά καιρούς προσφέρει χρήματα και βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια έδωσε 60.000 ευρώ για την επέμβαση που έπρεπε να κάνει ένα μωρό ενώ χρηματοδότησε ερευνητικό κέντρο κατά του καρκίνου σε νοσοκομείο όπου έκανε θεραπείες η μητέρα του, με ένα ποσό άνω των 200.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αστρονομικός τιμοκατάλογος - 1,8 εκατ. ευρώ για μία... | Αθλητικά Ειδήσεις

Στην περιόδο της πανδημίας έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε νοσοκομεία της Πορτογαλίας για να παλέψουν με καλύτερες συνθήκες τον Covid19, έβγαλε σε δημοπρασία το χρυσό παπούτσι του 2011 και χτίστηκαν σχολεία στην Γάζα.

Παράλληλα έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Grand Officer», μια διάκριση της πορτογαλικής πολιτείας σε όσους βοηθούν να επεκταθεί η κουλτούρα, η ιστορία και οι αξίες της χώρας.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας έχει δηλώσει για τον παίκτη :«κατάφερε να γίνει ένας αθλητής παγκοσμίου φήμης ως σύμβολο της Πορτογαλίας, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της χώρας και έγινε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές».