Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση την οποία θα επιφυλάξουν οι εισαγγελικές Αρχές στον γνωστό ηθοποιό και θιασάρχη Πέτρο Φιλιππίδη.

#MeToo

Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ο οποίος σηκώνει στις πλάτες του τη διερεύνηση του ελληνικού #MeToo, επεξεργάζεται το υλικό της δικογραφίας μετά και τις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες κατέθεσε ο Φιλιππίδης διαμέσου των πληρεξούσιων δικηγόρων του.

Ως γνωστόν, ο καλλιτέχνης ερευνάται για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τέλεσε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Αρνείται τις κατηγορίες

Μέσω του υπομνήματός του, ο Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» μέσω των πολυσέλιδων έγγραφων εξηγήσεων (πρόκειται για δικόγραφο το οποίο ξεπερνά τις 80 σελίδες) απαντά αναλυτικά σε όλα όσα του προσάπτουν οι τρεις καταγγέλλουσες γυναίκες, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Αρνείται τόσο την καταγγελία του βιασμού όσο και τις απόπειρες, κάνοντας λόγο για άλλου είδους ελατήρια τα οποία βρίσκονται πίσω από τις προθέσεις των φερόμενων θυμάτων του.

Παρότι τόσο ο ίδιος όσο και οι νομικοί του συμπαραστάτες τηρούν σιγή ασυρμάτου, σύμφωνα με πληροφορίες,ο ηθοποιός επικαλείται «συναίνεση» σε μία τουλάχιστον περίπτωση, ενώ στο πλαίσιο χάραξης της υπερασπιστικής του γραμμής ζήτησε την εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων.

Καταγγελίες

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες οι οποίες κατέθεσαν στον εισαγγελέα είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Εμφανίζουν τον Φιλιππίδη ως έναν αδίστακτο άνδρα ο οποίος τις κακοποίησε ψυχολογικά και σωματικά, εκμεταλλευόμενος την ισχύ και τη δύναμη που απέρρεε από την καλλιτεχνική του πορεία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.