Σοβαρή κρίση πλήττει την Blackstone, με την πρώτη αθέτηση πληρωμής ομολόγου να αποτελεί γεγονός.

Συγκεκριμένα, η Blackstone αθέτησε την πληρωμή ομολόγου ύψους 531 εκατ. ευρώ που καλύπτεται από χαρτοφυλάκιο γραφείων και καταστημάτων που ανήκουν στη φινλανδική εταιρεία Sponda Oy,  καθώς η άνοδος των επιτοκίων πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες ακινήτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg News.

Η Blackstone, κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και παραγωγικός επενδυτής ακινήτων ζήτησε παράταση από τους ομολογιούχους για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά αυτοί την καταψήφισαν.

“Το χρέος αυτό αφορά ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου της Sponda. Είμαστε απογοητευμένοι που ο Servicer δεν προώθησε την πρότασή μας”.

“Συνεχίζουμε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο βασικό χαρτοφυλάκιο της Sponda και στη διαχειριστική της ομάδα”, ανέφερε η Blackstone.

Το μη εισηγμένο καταπίστευμα εισοδήματος από ακίνητη περιουσία (BREIT) της Blackstone, ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίσης βρεθεί σε δύσκολη θέση. Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, το BREIT δήλωσε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις αναλήψεις για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα