Στη σύλληψη δύο ανδρών, που φέρονται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Κορακιά Αργολίδος, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν σε εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe προχώρησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕ) και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου.

Οι δύο άνδρες, που συνελήφθησαν την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, θεωρούνται υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά Αργολίδα.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και έναν Έλληνα που έμεναν σε οικίσκο έξω από το ξενοδοχείο Amanzoe και έκαναν ρευματοκλοπή. Ο ένας μάλιστα ήταν κηπουρός στο ξενοδοχείο. Από κάποια μπαλαντέζα, μέσω της οποίας έκλεβαν ρεύμα, έγινε βραχυκύκλωμα, από το οποίο ξέσπασε η φωτιά.

Οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το 95% περίπου των πυρκαγιών προέρχονται από αμέλεια, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις από τις αρχές του έτους για φωτιές ανέρχονται σε 120, ενώ επιβάλλονται και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, με τα στελέχη της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.