Back to back πρωτάθλημα για την Κ15 του Ολυμπιακού, πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με την στήλη να μην ασχολείται με το πέναλτι και την τεράστια τοξικότητα που προκάλεσε αλλά με τρεις από τους “ερυθρόλευκους” πρωταγωνιστές.

Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Ιάσωνα Γεωργακόπουλο, τον σκόρερ Δαρβίρα και τον πολυσυζητημένο (λόγω του κερδισμένου πέναλτι) “Χάμπου” (Κωστούλας).

Τρία αυθεντικά ταλέντα, τρεις “παραμυθένιες” ιστορίες, τρία πολύ δυνατά παρασκήνια που αφορούν δυο “κλοπές” από την ΑΕΚ και μια “αρπαγή” απο τα… χέρια του ΠΑΟΚ, όλες με την ‘ενορχήστρωση” / “σφραγίδα” του πρώην Διευθυντή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Αντώνη Πίκουλα.

ΙΑΣΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/1: ήταν ο “μικρός ήρωας” της διαδικασίας των πέναλτι, στο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Έπιασε δυο συνεχόμενα και ουσιαστικά έδωσε το πρωτάθλημα στους “ερυθρόλευκους” Γενικά έκανε σούπερ φάιναλ φορ αφού και στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό κατέγραψε δυο σπουδαίες επεμβάσεις.

Πατρινός, γεννημένος το 2007, αποτέλεσε μια ακόμη μεγάλη ανακάλυψη του Βασίλη Γεωργόπουλου, του Καλαματιάνού πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού και σκάουτ του Ολυμπιακού. Ανακοινώθηκε από την “ερυθρόλευκη” Ακαδημία μαζί με τον Δαρβίρα, τον Οκτώβριο του 2020.

Έπαιζε τότε στον Άτλαντα Πατρών, μια ομάδα που άνηκε στο δίκτυο της ΑΕΚ! Μάλιστα ο Γεωργακόπουλος για τα Σπάτα προοριζόταν / ήθελαν να τον στείλουν, μόνο που στον… δρόμο  για την Αθήνα, τους τον “άρπαξε” η Ακαδημία του Ολυμπιακού!

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/2 : αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό στην περίπτωσή του, είναι πως στου Ρέντη υπήρχαν αρχικά σοβαρές αντιρρήσεις για την απόκτηση του.

Στην ηλικία του Γεωργακόπουλου υπήρχε άλλος τερματοφύλακας, από το δίκτυο του Ολυμπιακού, που επέμεναν να προωθηθεί. Κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις για την αναγκαιότητα προσθήκης του 13χρονου (τότε) Πατρινού γκολκίπερ. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει…χώρος για αυτόν στους ξενώνες του Ρέντη.

Ο Πίκουλας όμως, που εμπιστευόταν απόλυτα το “σούπερ μάτι” του “μπαρουτοκαπνισμένου” Γεωργόπουλου, με πρωτοβουλία του προχώρησε σε συμφωνία με τον πατέρα του Γεωργακόπουλου, “χάλασε” την μετακίνηση του στην ΑΕΚ (παρότι εκεί ηθελε να πάει η ομάδα του, Άτλας Πατρών) και έψαξε το παράθυρο του δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Γίνονται τέτοια σκηνικά και στις… υποδομές!

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/3: ο πατέρας του είχε υπογράψει εν λευκώ στον Ολυμπιακό, ο Πίκουλας για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις εντός Ρέντη ήθελε για ένα χρόνο να τον στείλει δανεικό σε ομάδα της Πάτρας αλλά λογάριαζε χωρίς την… ΕΠΟ!

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα της Ομοσπονδίας, στην βάση  επεξεργασίας δεδομένων/πληροφοριών, είχε εμφανίσει προβλήματα κι αυτό επηρέαζε την υπόθεση Γεωργακόπουλου αφού ο Ολυμπιακός εμφανιζόταν στα data της ΕΠΟ να έχει κλείσει το όριο των 8 δανεικών ενώ στην πραγματικότητα είχε 3 και ο Ιάσωνας θα ήταν ο τέταρτος.

Το αποτέλεσμα; Για έξι (6) μήνες ο Γεωργακόπουλος βρέθηκε στον αέρα, ήταν χωρίς ομάδα, ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στον Άτλα Πατρών, μια δύσκολη κατάσταση αλλά με την οικογένειά του να εμπιστεύεται την “ερυθρόλευκη” ηγεσία. Βοήθησε βέβαια και πως κάποια στιγμή σταμάτησε η αγωνιστική δράση (και) στα πρωταθλήματα υποδομών λόγω του κορωνοϊού…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΔΑΡΒΙΡΑΣ/1: σήκωσε την πρώτη πρωταθληματική κούπα της καριέρας του, την Τετάρτη στο Αγρίνιο, με την Κ 15 του Ολυμπιακού. Ισοφάρισε σε 2-2 με  τέλεια εκτέλεση πέναλτι στο 6 λεπτό των καθυστερήσεων (πλαϊνό δυχτάκι η μπάλα, από την άλλη γωνία ο κίπερ του ΠΑΟΚ).

Τέρας ψυχραιμίας, κλάση ποιότητας 3Α και… τσαγανό, για το εύστοχο μπάζερ μπίτερ. Και στην εξίσου ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι πάλι ήταν εύστοχος, δηλαδή και στο δεύτερο πέναλτι που κτύπησε!

Γεννημένος το 2007, κανονική, φθινοπωρινή (του 2020), “κλοπή” του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ αλλά με τεράστια ευθύνη και των τότε υπεύθυνων της “κιτρινόμαυρης” Ακαδημίας αφού είχαν… αμελήσει για χρόνια να του βγάλουν δελτίο!!Οι οποίοι υπεύθυνοι συνεχίζουν κανονικά στην Ακαδημία της ΑΕΚ, προφανώς χωρίς να τους έχουν ζητηθεί ευθύνες…

ΔΑΡΒΙΡΑΣ/2 : τον είχε εντοπίσει ο σκάουτ του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοκκολάκης (αναμφισβήτητα μέσα στους καλύτερους Έλληνες σκάουτς), ο οποίος έπεισε τον τότε Διευθυντή της “ερυθρόλευκης” Ακαδημίας, Αντώνη Πίκουλα, πως άξιζε ο κόπος να προσπαθήσει για την “αρπαγή” του από την ΑΕΚ.

Όπως και εγινε, με το κρίσιμο ραντεβού του Πίκουλα με τον πατέρα του Δαρβίρα και τους δυο γιούς του ( ο δεύτερος είναι πρωταθλητής της σφαιροβολίας, συζητούσαν “πακέτο” και την δική του μεταγραφή στον σύλλογο του Ολυμπιακού), να γίνεται στο Ψυχικό, στο “Nolita”. Και μετά όλα να παίρνουν το δρόμο τους, για μια μεταγραφή που πέρασε μάλλον στα ψιλά, παρότι αντικειμενικά (σύμφωνα με τους ειδικούς του ποδοσφαίρου)μιλάμε για ένα χαβαριωμένο super talent!!

Αν πιστέψουμε τον τσιφ σκάουτ της Ακαδημίας της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να γίνει… “ο Έλληνας Ρεδόνδο”! Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το… μαλλί και τον σωματότυπο που παραπέμπουν στον παλαίμαχο  Αργεντινό παικταρά της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και με τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά.

Για την ακρίβεια ένας… αριστεροπόδαρος Ρεδόνδο, θα συμφωνούσαν μάλλον στον Μίλαν, που επίσης τον έχει ήδη ξεχωρίσει (όπως και στις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ)!

Στην  Κ15 του Ολυμπιακού ο Δαρβίρας παίζει “10άρι”, δεύτερος επιθετικός κι ακραίος αλλά δουλεύεται – “κτίζεται” ώστε όταν μεγαλώσει, στο κανονικό ποδοσφαιρο, να παίξει 8άρο-6άρι. Είτε στον Ολυμπιακό, είτε στο εξωτερικό…

“ΧΑΜΠΟΣ” ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ/1: είναι ο μικρότερος γιος του παλαίμαχου αμυντικού του Ολυμπιακού (αλλά και των Ξάνθη, Άρη) Θανάση Κωστούλα. Αυτός παίζει σέντερ φορ, σε αντίθεση με τον (κατά δυο χρόνια) μεγαλύτερο αδερφό του Κωνσταντίνο Κωστούλα, που αγωνίζεται στις Κ17 και Κ19 (αν και γεννημένος το 2005) των “ερυθρόλευκων”, είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικός μέσος.

Ο Χαράλαμπος (του αρέσει να τον φωνάζουν “Χάμπο”) Κωστούλας είναι τοπ πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό, με βάση το ποτένσιαλ και την ποιότητα του. Φορ με μεγάλη έκρηξη, κινητικός, ντριμπλέρ, με σπουδαία τελειώματα. Τύπου Βίγια…

Στον τελικό του Αγρινίου έχει βγάλει μια “μαγική “ασίστ στο 1-0 του Ολυμπιακού και κερδίζει το πέναλτι για το 2-2, με μια ανατροπή που γίνεται εκτός περιοχής αλλά με το πέσιμό του εντός παρασύρει τον διαιτητή. Στην διαδικασία των πέναλτι βέβαια θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίος αφού αστόχησε αλλά τον “έσωσε” μετά ο Γεωργακόπουλος…

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ/2: στο αμέσως προηγούμενο πρωτάθλημα της Κ15 του Ολυμπιακού (το 2021 δεν έγινε φαιναλ φορ λόγω Covid), πάλι σε τελικό με τον ΠΑΟΚ, που επίσης κρίθηκε στην “ρωσικη ρουλέτα”, ο αδερφός του, Κωνσταντίνος Κωστούλας είχε ευστοχήσει στο τελευταίο & πιο κρίσιμο πέναλτι!

Το πιο εντυπωσιακό; Τόσο ο “Χάμπος” , όσο και ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, θα μπορούσαν σήμερα να  ήταν τα αστέρια της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ κι ενώ πριν έπαιζαν σε Ακαδημία του Βόλου, στην Αγ. Άννα. Γιατί και τα δυο έχουν φορέσει την φανέλα του “δικεφάλου”, σε τουρνουά που έγιναν. Ο πρώτος στο Ντύσελντορφ πετυχαίνοντας μάλιστα 10 γκολ και οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στον τελικό του διεθνούς τουρνουά ενώ ο δεύτερος σε φιλικό παιχνίδι στα Χάνια, του Πηλίου…

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, είχε προσεγγίσει τον Θανάση Κωστούλα και είχαν “δώσει τα χέρια” για την απόκτηση των δυο γιων του. Μάλιστα τους είχαν βρει και ετοιμάσει και σπίτι στην Θεσσαλονίκη, όπου θα μετακόμιζαν οι ανήλικοι Κωνσταντίνος – “Χάμπος” Κωστούλας μαζί με την μητέρα τους, Ειρήνη αφού ο μπαμπάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έπρεπε να μείνει στον Βόλο…

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ/3:  κάτι ο Δημήτρης Μαυρογενίδης που μαθαίνει -σε προπονητικό σεμινάριο UEFA PRO στην Ρόδο – την συμφωνία του ΠΑΟΚ με την οικογένεια για τους δυο γιούς και ενημερώνει άμεσα τον Αντώνη Πίκουλα…

Κάτι το τάιμινγκ που θέλει την ίδια ημέρα να έχει ραντεβού στου Ρέντη με τον Διευθυντή της “ερυθρόλευκης” Ακαδημίας Έλληνας ατζέντης που είχε σχέση με τον Θανάση Κωστούλα και μπορούσε να “καθυστερήσει” το deal μέχρι να αναλάβει δράση ο Ολυμπιακός…

Και κάτι ασφαλώς το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Θανάση Κωστούλα μαζί με το συναισθηματικό δέσιμο με τον Ολυμπιακό, έφεραν στο τέλος της ανατροπή στις υποθέσεις “Χάμπου” και Κωνσταντίνου.

Συν βέβαια την εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη να γινόταν ο τι έπρεπε, ανεξαρτήτου κόστους, προκειμένου  τα δυο αδέρφια να μην πήγαιναν στην Τούμπα αλλά να φορούσαν την φανέλα που τίμησε και ο πατέρας τους για 7,5 χρόνια…

Σύμφωνα δε με τον μανατζερικό μύθο στην πορεία (με το που πληροφορήθηκαν πως τους  είχε κλείσει “πακέτο” ο ΠΑΟΚ) το τμήμα σκάουτινγκ και η ηγεσία της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έμαθαν/εκτίμησαν πως εξίσου μεγάλο ταλέντο ήταν και ο 12χρονος (τότε) δευτερότοκος Κωστούλας…

Στο δια ταύτα: ο Πίκουλας έστειλε τον σκάουτ Φαμέλη στα Χάνια του Πηλίου, στην συνέχεια όλη η οικογένεια Κωστούλα βρέθηκε στην Αθήνα για συζητήσεις, ξεναγήθηκαν στου Ρέντη με τους Κωνσταντίνο και “Χάμπο” να ξετρελαίνονται, βρέθηκε το σχολείο αλλά και σπίτι στο Παλαιό Φάληρο για να μένουν η μητέρα με τους δυο γιούς (όπου έμεναν ο Θανάσης και η Ειρήνη Κωστούλα όταν ο πρώτος έπαιζε μπάλα στον Ολυμπιακό) και κάπως έτσι “Χάμπος” και Κωνσταντίνος φόρεσαν τα “ερυθρόλευκα” αντί για τα “ασπρόμαυρα”…

ΠΗΓΗ