Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, τάχθηκε υπέρ της οργάνωσης ενός νέου κινήματος «Δεν Πληρώνω» για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Flash TV και αναφερόμενος στο παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας της ενέργειας είπε πως «πρέπει να οργανωθεί ένα νέο κίνημα Δεν Πληρώνω», θυμίζοντας επί της ουσίας εποχές του 2011 όταν και είχαν εμφανιστεί οι αντιδράσεις απέναντι στο τίμημα των διοδίων και όχι μόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , «ο κόσμος δέχεται, τρώει κάτι λογαριασμούς στο κεφάλι απίστευτους. Θα έπρεπε να οργανωθεί ένα νέο κίνημα Δεν Πληρώνω, νομικά υποστηριγμένο με δικηγόρους, οι οποίοι να κοιτάξουν ξεχωριστά την κάθε σύμβαση και να υπάρξουν συνολικές προσφυγές, εναντίον των εταιρειών».

https://youtu.be/O8nT4Lwa_Gk

«Δεν είναι ίδια η κατάσταση σε όλες τις χώρες. Δεν έχει εκτοξευτεί η ακρίβεια ομοιόμορφα στα κράτη-μέλη, ούτε τα μέτρα που αυτά λαμβάνουν είναι ίδια. Δε μιλώ για τη Γερμανία που έχει ρίξει πολλά χρήματα για να στηρίξει την οικονομία της και τους πολίτες της. Σε χώρες με τα δικά μας μεγέθη, για παράδειγμα, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι προβλέπουν στα νέα πακέτα μέτρων τους πλαφόν στις τιμές ενέργειας. Ήδη έχουν λάβει μέτρα ώστε να μην υπάρχουν υπερκέρδη από τις εταιρείες ενέργειας. Τα υπερκέρδη τα παίρνει το κράτος και τα γυρνά στους πολίτες με την μορφή επιδότησης», εξήγησε ο κ. Κούλογλου.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα, «η κυβέρνηση κλέβει τους πολίτες! Το κράτος παίρνει το 50% της τιμής του λίτρου της βενζίνης. Αυτό σημαίνει σχηματικά ότι όταν το λίτρο έκανε 1 ευρώ, το κράτος έπαιρνε μισό ευρώ, τώρα που κάνει δυο ευρώ, παίρνει 1 ευρώ! Προτείνω να υπάρξει μια συμφωνία και το κράτος να συνεχίσει να εισπράττει όσα εισέπραττε και πριν τις αυξήσεις των τιμών. Τα επιπλέον, που εισπράττει τώρα κερδοσκοπικά, να τα επιστρέψει στον κόσμο ως πραγματική επιδότηση. Πως διαφορετικά θα καταφέρουν να πληρώσουν οι πολίτες με μισθό 1000 ευρώ ένα λογαριασμό ΔΕΗ των 700 ευρώ; Δεν έχω δει τέτοιο κυνισμό και αδιαφορία στο παρελθόν κυβέρνησης προς τους πολίτες!»

Νωρίτερα, ο Στέλιος  Κούλογλου είχε ρίξει τα βέλη του κατά του κόμματός του σημειώνοντας πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαμορφώσει μια εναλλακτική πρόταση. «Μία πρόταση που θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους», είπε και συμπλήρωσε πως η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί επειδή το κόμμα δεν συζητά τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο.