Σε προειδοποιήσεις προς τους Ουκρανούς διαπραγματευτές προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρο Κουλέμπα, στη σκιά του θρίλερ με τη δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα προειδοποίησε τα μέλης της διαπραγματευτικής ομάδας  – η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη – να μην «τρώνε ή πίνουν» όταν διαπραγματεύονται με τη Ρωσία, καθώς ο Αμπράμοβιτς υφίσταται ύποπτη δηλητηρίαση από χημικά.

Η Ρωσία και η Ουκρανία θα πραγματοποιήσουν σήμερα τις πρώτες τους πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Μην φάτε, μην πιείτε, μην ακουμπήσετε τίποτα»

«Συμβουλεύω όποιον πάει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία να μην φάει ή πιει τίποτα. «Και, κατά προτίμηση, αποφύγετε να αγγίξετε οποιαδήποτε επιφάνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Όσον αφορά το θρίλερ με τον Ρώσο μεγιστάνα, σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του Ρώσου ολιγάρχη, επιβεβαίωσε ότι ο Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε μετά από τη συνάντηση που είχε με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Δεν επιβεβαίωσε ποιοι άλλοι υπέπεσαν θύματα ή το ποιοι κρύβονται πίσω από την «επίθεση» αυτή.

Το ρεπορτάζ της «WSJ» που αποκάλυψε τη δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς,  επιβεβαίωσε και το Bellingcat, μια ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα με έδρα την Ολλανδία, που προσθέτει ότι το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 3ης προς 4η Μαρτίου.

Επιβεβαιώνεται ότι δηλητηριάστηκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς