Εκπρόσωποι έξι δικαστικών Ενώσεων πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με αντικείμενο την αύξηση των επιδομάτων τους.

Στη συνάντηση που έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων επανέλαβαν τα οικονομικά αιτήματα, τα οποία ήδη είχαν θέσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων, «ο υπουργός και ο υφυπουργός διαβεβαίωσαν ότι τα δικαστικά επιδόματα θα αυξηθούν, το δε ακριβές ποσό της αύξησης θα έχει προσδιορισθεί πριν από την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, ήτοι έως τις αρχές του μηνός Οκτωβρίου 2023».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικαστικών Ενώσεων για τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη:

«Τη Δευτέρα, 31-7-2023, οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων και εκπρόσωποι αυτών πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά.  Στη συνάντηση οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων επανέλαβαν τα οικονομικά αιτήματα, τα οποία ήδη είχαν θέσει στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός διαβεβαίωσαν ότι τα δικαστικά επιδόματα θα αυξηθούν, το δε ακριβές ποσό της αύξησης θα έχει προσδιορισθεί πριν από την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, ήτοι έως τις αρχές του μηνός Οκτωβρίου 2023.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών
Δημήτριος Τσαρούχας, Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Παναγιώτης Δανιάς, Εφέτης Δ.Δ.
Ευάγγελος Μπακέλας, Εισαγγελέας Εφετών
Κωνσταντίνος Εφεντάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Εμμανουέλα Πανοπούλου, Νομική Σύμβουλος του Κράτους».

Διαβάστε ακόμη: