Αύριο Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη. Οι δύο άνδρες θα θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

«Δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «ο νέος κατώτατος μισθός δεν θα έχει μπροστά το νούμερο 8», βάζοντας έτσι «φρένο» στα σενάρια που ανέφεραν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να ανακοίνωνε νέο κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχτηκε, είπε ότι «δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός», εξηγώντας ότι «τα 800 ευρώ θα σήμαιναν μια αύξηση περίπου 12%».

Και σημείωσε: «Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων -γιατί, αν κλείσουν οι επιχειρήσεις, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι- και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

Διαβάστε περισσότερα