Το όνειρο για πρόκριση στο παγκόσμιο Κύπελλου του Κατάρ ουσιαστικά έσβησε απόψε τα μεσάνυχτα στην Πρίστινα. Η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το Κόσοβο παρότι κρατούσε το τρίποντο μέχρι το 92’.

Τα λάθη των παικτών, οι λάθος αλλαγές που αντί να βοηθήσουν αποσυντόνισαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και το τραγικό κοουτσάρισμα από τον Τζον Φαν Σιπ που γύρισε όλη την ομάδα πίσω στο β’ ημίχρονο έφεραν την καταστροφική ισοπαλία με 1-1.

Υπήρχαν στιγμές στην επανάληψη που η εθνική έπαιξε αναχρονιστικό ποδόσφαιρο. Κλειστήκαμε στην άμυνά μας, δώσαμε χώρους και δικαίωμα στο Κόσοβο να πιέσει και εν τέλει να φτάσει στην ισοφάριση. Όταν σε ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο κάνεις μόνο τρεις τελικές προσπάθειες δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα…

Με τέτοιες εμφανίσεις πως να ανταγωνιστούμε Σουηδία και Ισπανία. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας.

Η εθνική άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πλασέ του Δουβίκα μετά από ασίστ του Μπακασέτα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 92’ με κεφαλιά του Μουρίκι που… έβαλε στα δίχτυα και τον Τζαβέλα που προσπάθησε να τον μαρκάρει.

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλόν): Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι (78′ Φαζλίσι), Χαντέργιοναϊ, Χαλίμι (84′ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78′ Λόσαι), Κάστρατι (46′ Μπίτικι), Μούρικι, Ράσιτσα

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89′ Παπαδόπουλος) – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Παυλίδης (80′ Φούντας), Δουβίκας (63′ Μάνταλος).