search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοσμογονικές αλλαγές για τον έλεγχο της παγκόσμιας φοροδιαφυγής

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει διεθνώς, όταν ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγκάζεται να δημιουργήσει δικό του, ξεχωριστό τμήμα, που θα ελέγχει τη διακίνηση και του μαύρου χρήματος.

Κοσμογονικές αλλαγές για τον έλεγχο της παγκόσμιας φοροδιαφυγής

Είναι κάτι, που αφενός δεν έχει ξανασυμβεί και αφετέρου δείχνει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, το οποίο δεν θέλουν να περιορίσουν τουλάχιστον ούτε κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί, αν δεν την υποβοηθούν με την πολιτική και τις επιλογές τους.

Ο ΟΗΕ, λοιπόν, με μία πρωτοφανή απόφαση “έπαυσε” τον ΟΟΣΑ από την ευθύνη ελέγχου της φοροδιαφυγής πλούσιων χωρών και πολυεθνικών εταιρειών, ουσιαστικά κατηγορώντας τους υπεύθυνους του οργανισμού, ότι “τους κάνουν πλάτες”!!!

Σκεφτείτε ότι ο πλούτος που κρύβεται από πλούσιους και πολυεθνικές στους φορολογικούς παραδείσους, είναι υπερδιπλάσιος όλων των δολαρίων και των ευρώ που κυκλοφορούν διεθνώς, αλλά η σκανδαλώδης εύνοια αρχών, κρατών και του ΟΟΣΑ συντηρούν αυτή την εγκληματική πολιτική, εξαιτίας της οποίας ετησίως η ανθρωπότητα χάνει περί τα 500 δισ. δολάρια.

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει διεθνώς, όταν ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγκάζεται να δημιουργήσει δικό του, ξεχωριστό τμήμα, που θα ελέγχει τη διακίνηση και του μαύρου χρήματος, ζητώντας και στοιχεία προέλευσης και δημιουργίας του και επιβάλλοντας την πρέπουσα φορολόγησή του είτε αυτό προέρχεται από πλούσιες χώρες είτε από ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Αυταπάτες δεν υπάρχουν, ότι μπορεί να σταματήσει αυτή η χαίνουσα πληγή της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά το βέβαιο είναι ότι, αν μη τι άλλο, θα περιοριστεί το φαινόμενο και θα δυσκολευτεί η απόκρυψη πλούτου, γεγονός που μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τις κοινωνίες και τους φορολογούμενους κάθε χώρας.

Οι νέοι φορολογικοί κανόνες, που θα διαμορφώσει ο ΟΗΕ, ασφαλώς αναμένονται με εύλογο ενδιαφέρον από όλους.

Διαβάστε ακόμη: