«In the way of Mourinho» η Τότεναμ στην κορυφή της Premier League. Ο Πορτογάλος έχει τον δικό του τρόπο να κερδίζει τα ντέρμπι, το απέδειξε και εναντίον της Άρσεναλ. Η κατοχή και οι περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο, η ουσία που μεταφράζεται σε βαθμούς στη δική του ομάδα. Είναι αλήθεια ότι η Τότεναμ είναι κυνική, όμως είναι αλήθεια ότι παίζει ποδόσφαιρο ουσίας. Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει ένα σπουδαίο σύνολο και έχει την τύχη να διαθέτει έναν σπουδαίο επιθετικό, τον Χάρι Κέιν, που με το γκολ που σημείωσε εναντίον των «κανονιέρηδων» έφτασε τα 250 γκολ στην καριέρα του και έπεται συνέχεια.

Η Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο 13’:Ο Σον έκανε την κούρσα βρέθηκε στη γωνία της περιοχής και με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο και έγραψε το 1-0 για την Τότεναμ. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του Σον τη φετινή σεζόν, με τον Κέιν να φτάνει από τη μεριά του τις 10 ασίστ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έμοιαζε υπνωτισμένη από το γκολ αυτό και δεν μπορούσε να ανέβει με ορθό τρόπο μπροστά. Η Άρσεναλ συνέχισε να κρατάει την μπάλα χωρίς ωστόσο να έχει ουσία, απειλώντας με μερικά φλύαρα σουτ…

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέβασε την ομάδα του με ένα άριστο πλάνο, το οποίο εξελισσόταν όλο και καλύτερα. Σον και Κέιν συνεργάστηκαν άψογα για ακόμη μια φορά και ο Άγγλος έγραψε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το 2-0 για τα «σπιρούνια», βάζοντας στα σχοινιά τους φιλοξενούμενος. Ένα ιστορικό γκολ για τον Άγγλο επιθετικό, καθώς έφτασε στην κορυφή των γκολ σε ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με 10 γκολ.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Τότεναμ έδωσε χώρο στην Άρσεναλ που δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Έτσι στο φινάλε Μουρίνιο και παίκτες πανηγύρισαν ακόμα μια σπουδαία νίκη.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρεγκιλόν, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Μπερχβάιν (90+1’ Ροντόν), Λο Σέλσο (72’ Ντέιβις), Σον (88’ Λούκας Μόουρα), Κέιν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ, Παρτέι (45+2’ Θεμπάγιος), Μπεγερίν (75’ Ενκετιά), Σακά, Τζάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν, Λακαζέτ.